Tatil İdil Biret Datça konseri

İdil Biret Datça konseri

22.06.2011 - 11:38 | Son Güncellenme:

’Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’ büyük piyano ustası İdil Biret’i Yaka Köy'de müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İdil Biret Datça konseri

MUĞLA’nın Datça İlçesi’ne 25 kilometre uzaklıktaki Yaka Köy’de 17 Temmuz 2010’da kurulan ’Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’ (UKKSA) büyük piyano ustası İdil Biret’i müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bilim ve Yurt Dünya Sanat Galerisi yöneticisi Nevzat Metin ve bir grup sanatsever tarafından hizmete açılan UKKSA, kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekleyecek. Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Başkanı Nevzat Metin, 3 Temmuz pazar akşamı amfitiyatroda ünlü piyanisti Datçalılarla buluşturmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Metin, "Uluslararası sanatçımız İdil Biret, Aspendos, Efes, Bergama (Asklepion) ve Assos’dan sonra yine binlerce yıla tanıklık etmiş Datça’nın amfitiyatrosunda, 3 Temmuz Pazar günü saat 21.00’de başlayacak olan piyano resitaliyle bizleri bir sır gibi sarmaya geliyor. Sanatçımızın, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi yararına vereceği bu resitalle bir kez daha sanatı sanatseverlerle buluşturacağız" dedi.

Haberin Devamı

Metin, İdil Biret’in vereceği piyano resitalinin biletlerinin, Biletix gişelerinden, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Datça Yakaköy’den ve Datça Fuda Otel’den temin edilebileceğini söyledi.

UKKSA’nın bugüne kadar birçok kültür ve sanat etkinliğine imza attığını hatırlatan Metin, "Gönül Birliği İmece Dostları olarak yanımızda gördüğümüz kişiler, kurumlar, sanatçı dostlarımızla bugün geldiğimiz noktada çok mutlu ve umutluyuz. Dün olduğu gibi gelecekte de benzer etkinliklerle sanatı sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Metin, 16 Temmuz-30 Eylül 2011 tarihleri arasında 350 ulusal ve uluslararası sanatçının katılacağı, ’Knidos’un Sırrı Seramik ve Cam Açıkhava Sergisi’ ile Türkiye’nin en geniş katılımlı sergisinin de akademi bahçesinde açılacağını belirtti.