Kültür Sanat İKSV’nin Tasarım Bienali iki ustaya emanet edildi

İKSV’nin Tasarım Bienali iki ustaya emanet edildi

01.11.2011 - 23:37 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 13 Ekim 2012 - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali’nin eş küratörleri, Emre Arolat ve Joseph Grima olarak belirlendi

İKSV’nin Tasarım Bienali iki ustaya emanet edildi

Davet edilen iki küratör, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic’in önerisi ile belirlenen “Kusurluluk” (Imperfection) temasını ayrı ayrı yorumlayacak. Ağa Han Mimarlık Ödülü’nün de sahibi olan Emre Arolat ve mimari alanında yazıları, kitaplarıyla tanınan Joseph Grima, bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak. Küratörlerin çalışmalarının çerçevesi, 2012 yılı başında duyurulacak.

Yaratıcı alanları kapsıyor
İKSV tarafından 13 Ekim 2012 - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım (çevre, şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca tasarım mesleklerini ve bu mesleklerle ilişkili tüm yaratıcı alanları kapsıyor. Bienal kapsamında yer alacak etkinlikler, sergiler, enstalâsyonlar, atölye çalışmaları, seminerler ve sunumlar için “Kusurluluk” (Imperfection) teması belirleyici olacak.

Çağrı aralık ayında
Bienale katılmak isteyen tasarımcılar için yapılacak açık çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiler aralık ayında duyurulacak. Bienal hazırlık sürecinde, 2012 yılının ilk yarısında üniversite öğrencilerine ve yaratıcı endüstrilerdeki profesyonellere yönelik atölye çalışmaları ile tartışma ortamları gibi ön etkinlikler de düzenlenecek. Tasarımı anlamak, anlatmak ve bu konudaki farklı tartışma noktalarını İstanbul’a taşımak hedefiyle yola çıkan bienalin eş sponsorluğunu, Eren Holding, VitrA ve Koray İnşaat A.Ş. üstleniyor.