Kültür Sanat İstanbul’da çevre filmleri

İstanbul’da çevre filmleri

22.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Çevre Kısa Film Festivali’nin 4’üncüsü 22 - 25 Haziran arasında düzenlenecek. Festival kapsamında 36 film gösterilecek

İstanbul’da çevre filmleri
İstanbul Çevre Kısa Film Festivali bu yıl 4. kez düzenlenecek. Çevre temalı kısa filmlere ev sahipliği yapacak olan festival, 22 - 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkin Prodüksiyon, Bakırköy Belediyesi ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) işbirliğiyle, İFO Fuarcılık ve Aviva Sigorta sponsorluğunda yapılacak olan festivalde 36 film izlenebilecek.

Festivalin ödülleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği festival kapsamında ulusal ve uluslararası çevre konulu kısa filmlerin gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler de yer alacak.
Festival kapsamında  Seçici Kurul’unda Altay Öktem, Ediz Hun, Haluk Ayvazoğlu, Murat Şener, Ümit Ünal,  Oktay Güzeloğlu, Özcan Bilir, Reis Çelik, Selim Evci ve Vural Çavuşoğlu’nun yer aldığı çevre temalı kısa film ve öykü yarışması yapılmıştı. Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nda Birincilik Ödülü’nü “Yaşam Bağı” ile Sinem Moğulkoç, İkincilik Ödülü’nü “Olta” ile Hakan Gök, Üçüncülük Ödülü’nü “Zamana Direnen Tarih: Zeyrek” filmiyle Hakan Karademir kazandı.
Ulusal Çevre Kısa Film Öykü Yarışması’da ise Birincilik Ödülü’ne “Taşlanmış Umudun Kıyısında Yumuşacık Bir Yürek” ile Mustafa Oğuz, İkincilik Ödülü’ne “Poşet” ile M. Didem Türemen” ve Üçüncülük Ödülü’ne “Çevre Temizlik Operasyonu” ile Aydın Öztek değer görüldü. Yılın çevre ödülleri Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana ve Ediz Hun’a;  sinema ödülleri ise Üstün Asutay ve Kenan Pars’a 25 Haziran’da BASAD’da düzenlenecek bir törenle verilecek.
Film gösterimleri her gün 20.00 - 21.30 saatlerinde BASAD’da, 15.00-17.00 - 19.00’da Galeria Ataköy’de ve 12.00- 18.00 arasında TÜYAP Beykildüzü’nde ücretsiz olarak yapılacak. Ayrıntılı bilgi için:
0212 660 81 24

Yazarlar