Kültür Sanat “JAmZZ” başvuruları devam ediyor...

“JAmZZ” başvuruları devam ediyor...

15.08.2011 - 14:12 | Son Güncellenme:

Akbank Caz Festivali, ilk kez düzenlenecek “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” ile yetenekli amatör caz müzisyenlerini, usta caz sanatçılarıyla buluşturuyor.

“JAmZZ” başvuruları devam ediyor...


Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği Akbank 21. Caz Festivali’nin bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek sürprizlerinden biri olan “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması”nın başvuruları 05 Ekim 2011, Çarşamba gününe kadar devam ediyor. Yarışma, 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, Festival’in bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede Jam Session yapma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı


“Nefesli”, “Vurmalı”, “Telli”, “Tuşlu” ve “Vokal” olmak üzere beş ayrı kategoride başvuruların aldığı projenin ön elemesi için, adayların hazırladıkları bir demo CD, kısa öz geçmişleri, müzik tarzını anlatan ön yazısı ve bir fotoğraflarını Akbank Caz Festivali/JAmZZ konu başlığı ile 5 Ekim 2011, Çarşamba gününe kadar Akbank Sanat/ Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor.


Jam Session’a katılmaya hak kazanan adaylar; Sevin Okyay, Seda Binbaşgil, Baki Duyarlar, Mehmet Uluğ ve Derya Bigalı’dan oluşan yarışma jürisi karşısında 16 Ekim 2011, Pazar günü ön elemeden geçecekler. Ön elemenin ardından “En İyi Performans”, “En İyi Doğaçlama” ve “En İyi Yorum” kategorilerinde dereceye girenlerle atölye çalışması yapılacak. Bu elemeyi geçen yetenekli genç cazcılar, Pozitif organizasyonuyla gerçekleştirilen 21. Akbank Caz Festivali kapsamında, 17 Ekim 2011, Pazartesi günü usta caz müzisyenleriyle beraber Babylon’da düzenlenecek özel Jam Session’da sahne alacaklar.