Kültür Sanat “Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan”

“Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan”

12.01.2011 - 12:18 | Son Güncellenme:

“Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan” Stand-up Gösterisi 16 Ocak’ta Profilo AVM’de…

“Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan”

Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak’ın, kadının ve erkeğin doğasında var olan farklılıkları mizahi bir dille anlatacağı “Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan” Stand-Up & Semineri 16 Ocak Pazar Günü Profilo AVM’de izleyicilerle buluşuyor!

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez kadın-erkek ilişkilerinin anlatıldığı psikomedi türünde bir stand-up gösterisiyle binlerce kişiye ulaşan Aşkım Kapışmak’ın gösteriye adını veren yeni kitabı “Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan” için gösterinin ardından D&R Profilo’da imza günü de düzenleniyor.

Aşkım Kapışmak, kaçıranlar için stand-up gösterisiyle 19 Ocak Çarşamba Günü Prestige Mall’da tekrar sahnede olacak.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerine, gruplara ve kişilere iletişim danışmanlığı yapan Aşkım Kapışmak, kadın ve erkeklerin konuşma biçimlerinden, vücut dillerine, cinsel hayatlarından, aşklarını yaşayışlarındaki farklılıklara dek gözlem ve analizlerini, “Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan”da, seyircilerin örnek uygulamalarda sahneye çıktığı interaktif bir gösteriyle sahneye koyuyor.

Haberin Devamı

2008 yılından bu yana kadın-erkek ilişkilerini psikomedi türünde stand-up gösterisiyle anlatan Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, 16 Ocak Pazar Günü 14:00-16:00 saatleri arasında Profilo AVM’de Salon 2’de ve 19 Ocak Çarşamba Günü 17:00-19:00 saatleri arasında Prestige Mall Food Court alanında sergileniyor. Gösterilerin ardından Kapışmak, her iki AVM’de bulunan D&R’larda, Ocak 2011’de piyasaya çıkan yeni kitabı “Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan”ı da imzalayacak.

Kadınlar beyinlerinin sağ lobunu, erkekler ise sol lobunu ağırlıklı olarak kullanıyor…

Aşkım Kapışmak, Türkiye’de ilk defa bilimsel bilgileri psikomedi tadında bir stand-up ile izleyiciyle buluşturan bir iletişim danışmanı… “Kadın ve erkek, farklılıklarını sorun olarak ele almaktan vazgeçmeli; farklılıkları öğrenmeli ve kabullenmeli. Bu farklılıkların ana nedeni insanın beynini kullanma şeklidir. Kadınlar ağırlıklı olarak beyinlerinin sağ yarımkürelerini kullanırken erkekler ise sol yarımkürelerini kullanırlar. Sağ lop olayların biçimsel olarak nasıl yapılacağına, sol lob ise ne yapılacağına konsantre olur. Sol lobunu ağırlıklı kullanan erkeklerin özellikle olaylar karşısında ilk önce mantığını kullandığını ve duyguyu zor görebildiklerini söyleyebiliriz” diyen Kapışmak, gösterisinde ve aynı isimli kitabında, kadın ve erkek arasındaki farklılıkları sağ ve sol lobun ağırlıklı kullanımı üzerine temellendiriyor.

Haberin Devamı


Aşkım Kapışmak kimdir?

“Ebeveynlik Cüzdanı” adlı ilk kitabıyla adından söz ettiren; çeşitli kurum, kuruluş, grup ve kişilere yönelik “İletişim Sihirbazı” adlı bir çeşit stand-up ortaya koyan Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde Tekstil Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, psikoloji ve iletişim alanlarına duyduğu ilgi ve merak nedeniyle Kalifornia’da bulunan Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri bölümünde eğitim aldı. Bakırköy Zihinsel Engelliler Derneği ve Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gönüllü danışmanlık hizmeti veren Kapışmak, Final Dershaneleri’nde sınavlara girecek gençlere motivatörlük yaptı. Türkiye’nin önde gelen şirketlerine kurumsal gelişim eğitimleri veren Kapışmak, seminerlerini daha da renklendirmek amacıyla oturumlarını psikomedi türünde bir stand-up şek¬linde yapmaya karar verdi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Sahne Sanatları, Drama ve Oyunculuk eğitimleri aldı. 2008 yılından itibaren alışveriş merkezlerinde kadın erkek ilişkilerini anlatan stand-up gösterilerini sahneye koymaya başladı. Aynı zamanda Starbucks’larda “Kahve Sunumları” adı altında iletişim günleri düzenleyen Kapışmak, 3 bine yakın kişiye seminer verdi. NLP ve hipnoz konusunda da eğitim alan Kapışmak, üniversiteler, okullar ve şirketlerde ilişki, iletişim, başarı, hedef, pozitif yaşam, motivasyon gibi birçok farklı kişisel gelişim başlıkları altında eğitim ve seminerler vermek¬tedir.