Kültür Sanat Karlara yazılan destan

Karlara yazılan destan

05.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kültür Bakanlığı tarafından bu yıl 400 bin YTL’lik en yüksek desteğe uygun gördüğü hikayesi I.Dünya Harbi yıllarında geçen iddialı bir dönem filmi olan “120”’nin çekimleri Safranbolu’dan sonra bu kez Van'da devam ediyor.

Karlara yazılan destan
120 kahraman çocuğun tipide şehir düştüğü sahnelerin çekimi için Van'da bulunan çekim ekibi, filmin son sahnelerinin çekimini tamamlıyor. Yapımcılığını Özhan EREN'in yönetmenliğini Murat SARAÇOĞLU 'nun üstlendiği , bu yılın en yüksek kültür bakanlığı desteğini alan ve toplam 3 milyon dolarlık dev bir bütçeyle çekilen iddialı dönem filmi.

Oyuncu Kadrosu: ÖZGE ÖZBERK (MÜNİRE) , CANSEL ELÇİN (SÜLEYMAN TEĞMEN) ; BURAK SERGEN (SERMET BEY), EMİN OLCAY (CEMAL MÜDÜR), OYTUN ÖZTAMUR (MEHMET)

Haberin Devamı
1’inci Dünya Harbi günlerinden bir dönem filmi...

Van.. 1915 Ocak.. Kış...
1’nci Dünya Harbi’nin ilk ayları...
Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm – kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir...
Vanlı çocuklar gönüllü olurlar;
Yaşları 12 – 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk...
Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce – gecelerce yürürler...
İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perdeye aktarılıyor;

Kültür Bakalnlığı'ndan 400 bin YTL'lik büyük destek

Kültür Bakanlığı tarafından bu yıl 400 bin YTL’lik en yüksek desteğe uygun gördüğü iddialı bir dönem filmi olan “120” , müthiş bir drama örgüsü içinde beyaz perdeye aktarılıyor. Yaklaşık 1000 figüranın yanı sıra 120 genç çocuğumuzun görev alacağı ve 3 milyon dolar bütçeli bu büyük yapımın başlıca rollerini ÖZGE ÖZBERK, CANSEL ELÇİN, BURAK SERGEN, EMİN OLCAY ve AHMET UZ gibi dev oyuncular üstlendi.

Haberin Devamı
MURAT SARAÇOĞLU ile ÖZHAN EREN’in birlikte yöneteceği filmin senaryosu ve müzikleri de ÖZHAN EREN imzasını taşıyor.

ÖZHAN EREN geçtiğimiz yıl “çok satanlar” listelerinde yer alan “Sarıkamış’a Giden Yol” adlı yakın tarih araştırma kitabının yazarı ve ayrıca “Kara Tren”, “Turnalara Tutun da Gel” gibi son yılların en önemli türkülerinin bestecisi... Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan “120”, özellikle günümüz gençleri için “Uzun bir memleket türküsü” hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi...

Özhan Eren " Küresel ısınmanın en fazla etkilediği yapımlardan biriyiz"

Çekimleri Safranbolu, İstanbul ve Van’ın karlı dağlarında 6 haftada tamamlanacak olan “120” , Şubat 2008 tarihinde izleyicisiyle buluşacak.. Küresel ısınma sonucu mevsimlerin zamanında yaşanamaması sinemacıları da olumsuz etkiliyor. Mevsim beklemek durumunda kalan ve küresel ısınmadan hayli etkilenen yapımlardan biri olan 120’nin yapımcısı Özhan Eren filmin üç ayrı mevsimde geçtiğine dikkat çekerek “Özellikle yaz sahnelerini çekeceğimiz döneme çok itina ettik. Çünkü tam o dönemde havalar birden soğudu ve yağmurlar bastırdı. Güne meteoroloji raporlarını alarak başlıyor ve ona göre program çıkarıyoruz. İnşallah kış sahnelerinde küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını yaşamayız. Çünkü 120 çocuğun yürüdüğü karlı dağlı sahneler ve askeri birliğe cephanelerin taşındığı sahneler ciddi büyük kar yığınları ve tipi içerisinde geçiyor” diyor.