Kültür Sanat Kitaplar, fuarlar ve özgürlükler

Kitaplar, fuarlar ve özgürlükler

03.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kitaplar, fuarlar ve özgürlükler

Kitaplar, fuarlar ve özgürlükler

FRANKFURT'tan İstanbul'a kitap fuarları ve düşünce özgürlüğü kavramı Milliyet Sanat Dergisi'nin 1 Kasım sayısında kapak konusu. "Düşünce özgürlüğünün neresindeyiz?" sorusuna yanıt aradı Milliyet Sanat yazarları. Karşılarına Toroslar kadar yüksek, Çukurova kadar verimli, Akdeniz kadar engni bir yazar çıktı: Yaşar Kemal! Frankfurt Kitap Fuarı'nın "Barış Ödülü"nü kazanmış olması ve kısa bir süre öncesine dek "yasaklı" olan usta kalemin birdenbire ülkede baştacı edilmesinden iyi bahane mi olur onu bir kez daha kapak yapmaya? Ama Zeynep Oral, büyük harflerle belirtti düşüncesini: "Ödül Türkiye'ye değil, Yaşar Kemal'e verildi."
16. İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu Vedat Günyol'u da unutmadılar. Alçakgönüllü yazın emekçisini kendi dilinden Sunay Akın'ın kaleminden okuyabilirsiniz.
Sona eren 5. İstanbul Bienali'ni Ali Akay ve Necmi Sönmez değerlendirdiler. Ayşe Gönüllüleroğlu, çağadaş sanat kaşiflerinedn İsviçreli eleştirmen Harald Szeeman ile söyleşi yaparan onun düşüncelerini de aktardı sanatseverlere.
İlk kez düzenlenen "İstanbul Müzik Şenliği"nden Raife Polat'ın izlenimlerini, Hicran Dölçek'in Yıldız Kenter ile "Maria Callas" adlı oyun, Esra Akın'ın Kalan Müzik'in "Arşiv Serisi" üzerine Hasan Saltık, Banu Bozdemir'in Neşe Müzik'in "Bir Şarkıdır Yaşamak" adlı serisi üzerine Çetin Körükçü ile yaptığı söyleşiyi de 1 Kasım sayısında okuyabilirsiniz.
Dizi yazılar, eleştiriler, sanat dünyasından tüm haberler ve gün gün sanat çizelgesinizi oluşturabileceğiniz "On Beş Günün İçinden" yine Milliyet Sanat'ın içeriğini zenginleştiriyor.