Kültür Sanat Milliyet Blog yazarı Ülkü Burhan’dan bir ilk roman: Zillet

Milliyet Blog yazarı Ülkü Burhan’dan bir ilk roman: Zillet

18.07.2013 - 11:35 | Son Güncellenme:

Zillet, yazar Ülkü Burhan’ın ilk romanı.

Milliyet Blog yazarı Ülkü Burhan’dan bir ilk roman: Zillet

Kitapta, küçük yaşta aile içi cinsel taciz ve şiddete uğramış Kirman’ın hikayesi yalın ama cesur bir dille okurla buluşuyor. Kirman’ın çocuk bedeninde, dünyasında derin yaralar açan bu duruma rağmen büyük bir çaba ve cesaretle yaşama tutunma gayreti, en yakınlarının ve toplumun iki yüzlü duruşuna karşı bir mücadelenin umut veren hikayesi olarak satırlarda hayat buluyor.

Haberin Devamı

Ülkü Burhan, Afyon’da dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın kızı olarak Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde okuduktan sonra, kitaplara olan düşkünlüğünü Edebiyat Öğretmeni olarak perçinledi. Afyon’da köyleri dolaşarak geleneksel düğünler üzer,ne yaptığı bir araştırması mevcut. Ayrıca Gazete 3’te bir yıl boyunca kültür-sanat sayfası hazırladı. Halen, Milliyet Blog’ta kitap tanıtımlarının yanı sıra gezdiği ülkeleri anlattığı yazılar yazıyor. İzmir’de öğretmenlik mesleğine devam eden Ülkü Burhan, üç yıldır İstanbul’da bir edebiyat atölyesinin çalışmaların aktif olarak katılıyor ve kitapbiti.com’da haftalık yazıları yayınlanıyor.

“Kapıdan girdiğinde gözleri Kirman’ı aradı. Felaket, sessizlik olup çökmüştü evin her yerine. Cemile olanlardan bihaber kızının odasına çevirdi adımlarını. Dudağının kenarından hâlâ Veysel Karani İlahisi dökülüyordu. Kirman’ı yatakta kıvrılmış, ağzı yüzü kanamış görünce aklı başından gitti. “Düştün mü yoksa kız?” diye elini yüzünü okşadı Kirman’ın. Kirman hiç konuşmuyor, durmaksızın hıçkırıyordu. Gözyaşları yanaklarında akmak için buldukları yolları temizlemiş, diğer yerler kan bulaşığından kirli bir görüntüye gark olmuştu. Ellerini bacaklarının arasında birbirine birleştirmiş, sanki annesini görmüyordu. Cemile’nin telaşı arttı; “Kız ne konuşmuyon, bi desene ne oldu sana? Hasta mısın Kirman?” Cemile durmadan soruyor, bir yandan da kızın ellerine, alnına, yüzüne dokunup duruyordu. Birden dondu kaldı. Gözleri çarşaftaki kan lekelerine takılmıştı. Beynine cehennemin tüm alevi hücum etti sandı. Dizlerinin bağı çözüldü, ayakta duramadı, olduğu yere çöktü kaldı. Sustu, sustu. Odada sadece hıçkırık sesi yankılanıyordu. Çevik bir hareketle ayağa fırladı, gözlerinden ateşler çıkıyordu, bu kez de o araladı kızının bacaklarını… Karşılaşmaktan korktuğu şey, ellerini titretiyordu.”

Haberin Devamı

Zillet ?Bazen en büyük düşmanınız en yakınınız. En yakın dostunuz bir yabancı olabilir.

Ülkü Burhan ?Cinius Yayınları / Çağdaş Türk Yazarları