Kültür Sanat Müziğin kalbi bu festivalde atacak!

Müziğin kalbi bu festivalde atacak!

13.04.2009 - 11:27 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü, 15 – 19 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin ilk üniversiteler arası gençlik koroları festivali olan, Boğaziçi Üniversitesi Koro Festivali’ni düzenliyor.

Müziğin kalbi bu festivalde atacak

Tamamen gönüllü öğrenciler tarafından düzenlenen festivalin 8 konserinin sahnesi Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul’un 4 farklı üniversitesinin konser salonları olacak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Gençlerle, Yaşlılarla  Çokseslilik
Profesyonel koristler ile ilköğretim öğrencilerini bir araya getirerek müzikal bir paylaşım ortamı yaratmak Korofest’09’un en önemli amaçlarından biri olarak yer alıyor. Koral müzik, verimlilik açısından erken yaşta başlanması gereken bir dal olduğu için bu festival, yetenekli çocukların çoksesli müzik ile tanışmalarını ve onu deneyimlemelerini sağlayarak  koral müziğe katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Huzurevlerinde Korofest’09 bünyesinde düzenlenecek olan dinletilerde Korofest’09 koristleri huzurevi sakinlerine keyifli dakikalar yaşatacaklar.

Haberin Devamı

Paylaşarak Öğrenmek – Atölyeler

Festival kapsamında Boğaziçi Üniversitesine gelen alanında uzman, dünyaca ünlü koro şeflerinin önderliğinde tüm atölye katılımcıları ile, her sabah atölye çalışmaları düzenlenecek ve bu çalışmalarda festival boyunca çalışılan parçalar, atölyelerde çalışan koristler tarafından oluşturulacak karma koro tarafından kapanış konserinde sahnelenecektir. Türkiye’nin farklı üniversitelerden, ve korolardan gelen ve birbirini  ilk kez bu festivalde tanıma imkanı bulan koristler, bu çalışmalar sayesinde bir araya gelip eğlenerek üretme fırsatı bulacaklar ve bu atölyelerde sıcak bir paylaşım ortamının tadını çıkartacaklar.

Atölyelere festival koristleri dışında katılım da mümkündür, ancak atolyelere katilmak icin temel duzeyde koro tecrubesi sarti aranmaktadir.
Ayrıca festival dahilinde herkese açık olan, beden perküsyon atölyesi, şan teknikleri atölyesi ve şeflik atölyeleri düzenlenecek.

Haberin Devamı

Söyleşiler – Paneller – Seminerler

Ünlü çağdaş bestecimiz Hasan Uçarsu, bir söyleşi ile müzikseverlerle bir araya geliyor. Uçarsu, renkli sohbetiyle çağlar boyunca insanın neden ve nasıl şarkı söylediğini, sesin evrimini ve bugüne gelişini, engin birikimi ışığında dinleyicilerle paylaşacak.
Korofest’09 dahilinde düzenlenecek bir diğer etkinlik de, Ersin Antep moderatörlüğünde düzenlenecek olan panel. Herkese açık bir platformda düzenlenecek olan panelde katılımcı koro şefleriyle Türkiye’de koro müziği tartışılacak.