Kültür Sanat MÜZİK

MÜZİK

07.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

BABA ZULA GRUBU FARKLI BİR TÜR DENEDİ

MÜZİK
BABA ZULA GRUBU FARKLI BİR TÜR DENEDİ


yüzü / Efkan Kula



Eyes Wide Shut
(Film Müzikleri / Balet)
Son zamanlarda çıkan film müziklerinin en iyisiyle karşı karşıyayız. Eyes Wide Shut'ta birçok film müziğinde olduğu gibi bir karmaşa yok, alışılmışın dışında bir bütünlük var. Albüm klasik müzik ağırlıklı... Arada bir Chris Isaak kalıyor, o da her zamanki gibi iyi bir şarkı yapmış. Orkestranın dışında Jocelyn Pook (keman) ve Dominic Harlon (piyano) albümün asıl öne çıkan isimleri.


Not Whit Standing
(Born In A Conflict / Yücel Müzik)
Not Whit Standing Murat Yılmaz, Fatih Gökyüzü, Ali Tuna ve Onur Ağar'dan kurulu İzmirli bir topluluk. Grup dinleyebildiğimiz kadarıyla thrash metal yapıyor. Böyle dedik, çünkü albümün kaydı biraz kötü. Demo kayıtları anımsatıyor. Arkadan iyi bir şeyler geliyor, ama duymak ne mümkün... Gene de bizim gruplar ne yapıyor diye merak edenlerin alıp dinlemesinde fayda var.


Earth Wind And Fire
(The Ultimate Collection / Sony)
Earth Wind And Fire otuzuncu yılları şerefine en iyi parçalarını bir araya getirdikleri "The Ultimate Collection" isimli toplama bir albüm çıkardı. Grup 1969 yılından bu yana soul ve R&B'nin önemli yerlerinden birini tutuyor. Albümde eskilerin yanı sıra grubun "September", "Let's Groove" ve "Boogie Wonderland" adlı ünlü parçalarının da remiksleri var.

Yazarlar