Tatil Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz?

Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz?

08.12.2010 - 14:32 | Son Güncellenme:

Aralık ayı geldi ve herkesin aklında aynı soru; “Bu yılbaşı ne yapsak, nereye gitsek?”

Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz

Yılbaşının bu yıl Cuma gününe denk oluyor olması kısa bir tatil kaçamağı yapmak isteyenlere harika bir fırsat sunuyor. Siz de tatile gitmek istiyorsanız fakat yılbaşına sayılı günler kala henüz tatil programınızı yapmadıysanız ve yeni yıla muhteşem bir “merhaba” demek istiyorsanız, üç farklı gezi önerimiz var.

Arkadaşlarla Kıbrıs’ta yılbaşı partisi

Bu yılbaşını arkadaşlarınızla birlikte geçirmek istiyorsanız size hem gündüz hem de gece farklı programlar yapabileceğiniz Girne’yi öneriyoruz. Üstelik Kıbrıs, T.C. vatandaşlarından vize talep etmiyor, pasaportunuz yoksa bile sadece nüfus cüzdanınızı göstermek suretiyle geçebiliyorsunuz.

Nerede yenir, içilir? Girne restoran yönünden çok zengin bir şehir. Set Fish Restoran, The Harbour Club, Beyti ya da Niazi’s Restaurant&Bistro’da tercihinize göre deniz ürünleri y ada et yiyebilirsiniz.

Nerede kalınır? Girne’nin merkezinde bulunan ve denize sıfır bir konuma sahip olan Rocks Hotel&Casino’nun veya Acapulco Resort&Convention&SPA’nın deniz manzaralaı odalarını tercih edebilirsiniz. Gündüz şehri gezdikten sonra bu otellerin Türk hamamı da içeren SPA’larında yorgunluğunuzu atabilir, akşam ise kumarhanede arkadaşlarınızla poker turnuvalarına katılabilirsiniz. Daha sakin bir tatil geçirmek ve tercihinizi butik otellerden yana kullanmak isterseniz, muhteşem bir bahçe içerisine konumlandırılmış 17 müstakil bungalovdan oluşan Bellapais Garden Hotel’de kalabilirsiniz.

Nereleri görmeli? Yılbaşı tatili için Girne’ye gitmeye karar verdiyseniz, 7. Yüzyılda Arap akınlarına karşı şehrin korunması için yapılan Girne Kalesi’ni, Antipanitis Kilisesi’ni, Helenistik krallıklar dönemine ait olan ve bugüne dek ele geçen en eski geminin sergilendiği Batık Gemi Müzesi’ni, Gotik dönemin eşsiz örneklerinden biri olan Bellpais Manastırı’nı mutlaka görmelisiniz.

Yılbaşı gecesi ne yapmalı? Neredeyse Girne’deki tüm oteller yılbaşı gecesi için özel yemek ve eğlence programları organize etmiş. Bazı oteller müşterilerinden ücret talep etmezken, bir kısım otel ise yılbaşı programları için ekstra ücret talep ediyor. Yılbaşını arkadaşlarınızla birlikte otelde geçirmeye karar verdiyseniz Girne’ye gitmeden önce mutlaka yılbaşı gecesi için rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz

Sevgiliyle Şirince’de romantik bir yılbaşı kaçamağı

Bu sene sevgilinizle birlikte şehrin gürültüsünden, kalabalığından ve yılbaşı trafiğinden uzak, baş başa, romantik bir yılbaşı gecesi mi geçirmek istiyorsunuz? Sizin için doğru adres İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı eski bir Rum köyü olan Şirince olabilir.

Nerede yenir, içilir? İzmir’in eşi benzeri olmayan güzel mezelerini, yöresel yemeklerini ve Şirince şaraplarını denemek için Artemis Restoran Şarapevi’ne ya da Le Jardin Giritli Restoran’a gidebilirsiniz.

Nerede kalınır? “En Güzel Küçük Oteller” kitabının yazarı Sevan ve Müjde Nişanyan’ın muhteşem manzaralı Nişanyan Evleri’nde kalabilirsiniz. Özellikle otelin köşk kısmını öneriyoruz. Şirince’de konaklama için bir başka alternatif de dededen toruna nesillerdir Şirinceli olan ve burada yaşayan İlkan Bey ve eşi Dilay Hanım’ın sizi evinizdeymişsiniz gibi hissettirecek Kırkıncı Konakları.

Nereleri görmeli? Şirince, Rum köylerinin karakteristik özelliklerini taşıyor. Arnavut kaldırımı dar sokaklarında sevgilinizle el ele yürüyerek köyü keşfedebilirsiniz. Bu yürüyüş sırasında, çift katlı müstakil Rum evlerini, Şirince’deki bağların üzümlerinden üretilen şarapları ve gene köyde üretilen zeytinyağı ve zeytinyağlı sabunları satan dükkanları görebilir, Selçuk Müzesi’nin desteğiyle, Amerikan Enstitüsü yardımıyla restore esilip tekrar ziyarete açılan Aziz Yıhannes Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Ne alınır? Şirince’de imal edilen ve pazarlanan değişik şarap türleri Türkiye çapında ün kazanmış durumda. Şirince şaraplarından veya köyde üretilen zeytinyağından, zeytinyağlı sabunlardan alabilirsiniz. Bunun yanında köylülerin kendilerinin diktikleri örtüler de turistler tarafından oldukça rağbet görmekte.

Yılbaşı gecesi ne yapmalı? Şirince’de öyle sazlı sözlü, sabaha dek süren yılbaşı eğlenceleri yok. Daha sakin, keyifli, mum ışığında, romantik bir akşam yemeği yiyebilir, sevgilinizle şömine karşısında şarabınızı yudumlayarak yeni yıla girebilirsiniz.

Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz

Kapadokya’da ailece eğlenceli yılbaşı tatili

Eşiniz ve çocuklarınızla bir tatil planlıyorsanız, yılbaşı tatili için size Kapadokya’yı öneriyoruz. Kapodokya bölgesi, Ürgüp, Nevşehir, Göreme, peri bacaları, yer altı şehirleri, dokuma atölyeleri, şarap bağları ve balon turları ile büyükler kadar çocukların da ilgisini çekecek doğal güzleliklere sahip.

Nerede yenir, içilir? Eski bir Avanos evi şeklinde olan ve özellikle güveçlerini ve ev yapımı şaraplarını önerdiğimiz Bizim Ev Restoran’ı, ödüllü şeflere ve Kapadokya’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Lil’a’nın yemeklerini Kapadokya’da kaldığınız süre içerisinde mutlaka denemelisiniz.

Nerede kalınır? Üçhisar’da yer alan Cappadocia Cave Resort&SPA’da, mağara formasyonunun içine inşa edilmiş, bünyesinde çocukların keyifli zaman geçirmelerine imkan veren kapalı yüzme havuzu da barındıran Anatolian Houses’da, ailece spor yapmayı sevenler için bünyesinde bilardo, mini futbol, voleybol, basketbol sahaları bulunan Lykia Lodge Kapadokya’da kalabilirsiniz.

Nereleri görmeli? Peri bacaları oluşumlarının en güzel örneklerini görebileceğiniz Dervent Vadisi ve Paşabağ, Unesco Dünya Kültür Mirası l,istesinde yer alan ve kaya içine oyulmuş manastırlar, kiliseler, yemekhaneler ve yaşam alanlarını görebileceğiniz Göreme Açık Hava Müzesi; Türkiye’nin en uzun ve en büyük vadisi olan Güvercinlik Vadisi ve Üçhisar Kalesi; Hititlerden günümüze miras kalan çömlekçi çarkını kullanan ustaların gösterisini izleyebileceğiniz ve çocuklarınızın da çömlek yapmayı deneyebilecekleri Avanos Çanak Çömlek Atölyeleri; 10-12 kişilik balonlara binerek bu güzel bölgeyi tepeden seyretme macerası (Özellikle gün doğumu ve gün batımını tercih etmenizi öneririz, manzara harika oluyor!)

Ne alınır? Kapadokya’ya tatile gelenlerin en çok aldığı hediyelik eşyalar Çavşin Kasabası’ndan el tezgahında dokunan yöreye özgü halı ve kilimler; Ürgüp bağlarının üzümlerinden yapılan şaraplar; Tüften yapılma peri bacaları minyatürleri

Yılbaşı gecesi ne yapmalı? Kapadokya’daki otellerin çoğu yılbaşı gecesi için özel program düzenlemiş. Günümüzün popüler sanatçılarının da bir kısmı otellerin düzenlediği yılbaşı gecelerinde sahne alacak. Otellerin bir kısmı çocuklu aileleri düşünerek yılbaşı gecesine özel oyun odaları ve çocuklar için farklı eğlenceler bile hazırlamış.

Elele, Aralık 2010

Nasıl bir yılbaşı tatili hayal ediyorsunuz

3