Kültür Sanat Nat King Cole’un kardeşinden eşsiz bir akşam!

Nat King Cole’un kardeşinden eşsiz bir akşam!

19.01.2010 - 15:55 | Son Güncellenme:

Caz tarihinin efsane isimlerinden Nat King Cole’un kardeşi Freddy Cole, 29-30 Ocak tarihlerinde Garanti caz Yeşili konserleri kapsamında JC’S de.

Nat King Cole’un kardeşinden eşsiz bir akşam

Caz tarihinin efsane isimlerinden Nat King Cole’un kardeşi Freddy Cole, ağabeysinin gölgesinde kalmıyor ve özgün yorumu, usta piyanistliği ve seyirci ile kurduğu neşeli diyalog ile tamamen kendine has bir üslupla caz severleri etkisi altına alan bir usta cazcı.
6 yaşında piyano çalmaya başlamış ve çocukluğunda evlerini ziyaret eden Duke Ellington, Count Basie ve Lionel Hampton gibi caz devlerinin Freddy Cole’un müziği üzerinde etkisi büyük. Dünyanın en prestijli müzik okullarından sayılan Juilliard School of Music’te lisans ve New England Conservatory of Music’te yüksek lisans eğitimini tamamlamış Freddy Cole’un kariyeri boyunca çalıştığı ünlü isimler arasında kardeşi Nat King Cole’un yanı sıra, usta saksafonist John Coltrane, Grover Washington Jr. da yer alıyor.
1952’den bu yana birçok albüm kaydetmiş ve Turner Classic Movies Channel için yaptığı bestelerle de müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Freddy Cole, en çok turneye cıkmayı ve dinleyicilerle bire bir olmayı seviyor. Freddy Cole'un İstanbul konseri 'gerçek caz konseri' dinlemek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat.

FREDDY COLE-(p)(v),Randy Napoleon-(g)Elias Bailey-(b) ,Curtis Boyd-(d)

Haberin Devamı

Konser yeri:Çirağan Cad. Salhane Sok. No.10, Ortaköy-Istanbul, Tel. 0212 327 50 50
Kapı açılışı ve yemek servisi: 19:00
Konser başlangıç saatleri: 21:30-22:30 / 23:00-00:00
Bilet ücreti: Her set ücreti Masa 25 TL / Bar 20 TL.
Biletler JC’s websayfası ve Biletix www.biletix.com üzerine satışa sunulmuştur.

2010 yılı JC’s yenilikleri !

Kuruluşunun beşinci yılına giren JC’s İstanbul Jazz Center, ailesini genişletmek amacıyla bu sene sadece 200 kişi için JC’s Executive Membership üyelik imkanını sunuyor.
Senelik 200 TL karşılığında üyelik süresince
-Tüm konser biletlerine 50% indirim
-Masa rezervasyonu ayrıcalığı
-Yabancı caz müzisyenleri ile VIP kokteyl davetleri
-Harcamalarda 10% indirim
-Sanatçıların prova çalışmalarına katılma ve dinleme ayrıcalıkları

Haberin Devamı

Caz dinlemek hiç bu kadar kolay ve keyifli olmamıştı !
Ayrıca Ocak ayı itibariyle her Salı saat 18:00-20:00 arası “JC’s Apple Happy Hours” başladı (bir içki alana, ikinci içki hediye) ve 21:30-23:30 arası JC’s House Band Jam Sessions ile devam ediyor.

Her Çarşamba Istanbul’da tanınmış ve çok sevilen orijinal Kübalı grup “ACuba” ile 21:30-23:30 arası Latin Dans Geceleri başladı ve sıcak ritimleriyle özellikle dans severleri eğlendiriyor.

Hafta arası yerli gruplarda üç çeşit yemek set menü 50 TL, bar’da iki adet yerli içki 25 TL, bu fiyatlara müzik ücreti dahildir.