Ebeveyn Oyun hayattır projesi

Oyun hayattır projesi

30.04.2010 - 09:37 | Son Güncellenme:

Denizli’de başlatılan projede çocukların sanal ortamdan uzaklaştırılıp, geleneksel oyunlara yönlendirilmesi hedefleniyor.

Oyun hayattır projesi

Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED) Başkan Yardımcısı İlknur Kara, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, projenin tanıtımı için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Projenin pilot olarak seçilen 3 okulda başlatılacağını anlatan Kara, çocukların öğrenim hayatlarında bilgisayar ve internetin "olmazsa olmaz" şartlardan biri haline geldiğine dikkati çekerek, proje ile çocukların bilgisayar oyunu alışkanlığından kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

İnternetin bilinçsiz kullanımının bağımlılık oluşturduğunu vurgulayan Kara, şunları söyledi: "Bu durum uzmanlar tarafından da tespit edilmektedir. Bugüne kadar topluma yararlı projeler yapmak için yola çıkmış olan ekibimiz, 6-7 aylık bir çalışmayla uzmanların görüşleri ve farklı projeleri de göz önünde bulundurularak bu projeyi hazırladık.

Proje ile çocukların, zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimi için şart olduğuna inandığımız ve bilimsel olarak da ispatlanmış olan eski oyunlarımızı hayata geçireceğiz. Çocukların internetin başında geçirdiği zamanı en azami düzeye indirinceye, tekrar oyun ortamlarına dönüp de sokaklarda onları görünceye kadar projenin arkasında olacağız."

Haberin Devamı

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da kentte belirlenen 3 okuldan başlamak üzere tüm il genelindeki okullarda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları çocukların gündemine getirmeyi amaçladıklarını anlattı.