Kültür Sanat Oyuncular kamera arkasında

Oyuncular kamera arkasında

16.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oyuncular kamera arkasında

Oyuncular kamera arkasında


       Rol kesmek oyuncuları kesmiyor. Onları yönetmek de yönetmenlere yetmiyor. 19. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde oyuncuların kamera arkasında, yönetmenlerin kamera önünde yer aldığı pek çok film var.
       Bugün babası John Huston'ın izinden giden ünlü oyuncu Angelika Huston'ın ikinci filmi "Agnes Brown"ı izleyeceğiz. Oscarlı Angelica Huston, pazarda sebze meyve satarak geçinmeye çalışan yedi çocuklu dul Agnes Brown'ı da bizzat canlandırıyor.
       Huston gibi sette iki iş birden yapan başkaları da var: Michael Polish "Twin Falls Idaho", Takeşi Kitano "Kikujiro'nun Yazı", Jerzy Stuhr "Bir Adamın Hayatından Bir Hafta, dany Levy "Zürafa", Joao Cesar Monteiro "Tanrının Düğünü", Gavin O'Connor "Bitmeyen Yollar", Rosa Von Praunheim "Neurosia: Sapkınlığın 50 Yılı" ile ne yardan vazgeçiyor ne serden! "Şehir Işıkları"nda izleyeceğimiz Charlie Chaplin gibi...
       Öte yandan Tim Roth "Savaş Alanı", Tim Robbins "Beşik Sallanacak" ve "MAvi Sürgün" ile tanıdığımız Can Togay "Gözden Irak Bir Kış"ta alışık oldukları başrolleri oyuncularına devretmeyi tercih ediyor. Takeşi Kitano da toplu gösterideki üç filminde kamera arkasında.