Kültür Sanat Polisiyenin Efsane İsimleri 3.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde

Polisiyenin Efsane İsimleri 3.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde

15.11.2017 - 10:42 | Son Güncellenme:

Önceki yıllarda Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı ve ünlü yazar Georges Simenon şerefine gerçekleştirilen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin 2017’deki teması, 1955 yılında otelde konaklayan ve yarattığı efsanevi MI6 ajanı James Bond karakteriyle bir fenomen haline gelen Britanyalı yazar Ian Fleming.

Polisiyenin Efsane İsimleri 3.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde

3. Kara Hafta İstanbul Festivali, DenizBank ana sponsorluğunda, 17 – 18 Kasım tarihlerinde, kitapseverler tarafından Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenleniyor.

Haberin Devamı

Köklü geçmişi kadar, kültür ve sanat hayatına katkılarıyla da ön plana çıkan Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek festivale; dünyaca ünlü Anthony Horowitz, Charlie Higson, Shari Lapena, Jeffrey Moore, Vasillis Danellis, Cengiz Abdullayev gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi önemli Türk yazarları ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterecek.

Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin yanı sıra Pınar Kartal Timer ve DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel’i de bulunduran 3. Kara Hafta Festivali; “James Bond: Romandan Sinemaya”, “Polisiye ve Fantastik”, “Cinayetin Gizemi” gibi oturumlarla polisiye tutkunlarını ağırlayacak. Ayrıca Ömer Atakan’ın James Bond temalı parçalardan oluşan koleksiyonu da ziyaretçilere açık olacak.

Haberin Devamı

Etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. 3.sü düzenlenen Kara Hafta'nın etkinlik programı ise şöyle;

17 Kasım Cuma (Tüm etkinlikler Pera Palace Hotel Jumeirah’ta gerçekleştirilecektir)
15:00 POLİSİYE VE GAZETECİLİK Cüneyt Ülsever , Haluk Şahin - Moderatör: Adnan Özer
16:00 FANTASTİK ve POLİSİYE Alper Canıgüz , Jeffrey Moore - Moderatör: Nazlı Berivan Ak
17:00 CASUSLAR VE CASUSİYE Cenk Çalışır, Ercan Akbay, Hesna Onbaşı, Sibel Köklü Moderatörler: Algan Sezginturedi, Elçin Poyrazlar (Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’nin Katkılarıyla)
18:15 JAMES BOND KOLEKSİYONU Ömer Atakan
18:30 JAMES BOND: ROMANDAN SİNEMAYA Anthony Horowitz, Charlie Higson, Karen Robinson Moderatör: Sevin Okyay 20:00 JAMES BOND: RUSYA’DAN SEVGİLERLE (FİLM GÖSTERİMİ)

18 Kasım Cumartesi (Tüm etkinlikler Pera Palace Hotel Jumeirah’ta gerçekleştirilecektir)
15:00 CİNAYETİN GİZEMİ Ayşe Erbulak, Nuray Atacık, Shari Lapena – Moderatör: Cem Erciyes
16:15 YENİ POLİSİYELER Ayfer Kafkas, Rıza Kıraç, Yonca Eldener – Moderatör: Faruk Şüyün
17:30 KOMŞUNUN POLİSİYESİ Cengiz Abdüllayev, Vasillis Danellis - Moderatör: Seval Şahin
18:30 AHMET ÜMİT YENİ ROMANINI ANLATIYOR