Kültür Sanat Radyo ve sanat küresel ısınmaya karşı

Radyo ve sanat küresel ısınmaya karşı

01.05.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Açık Radyo için başlatılan "Dinleyici Destek Projesi", daha önce ünlü isimlerin stüdyoya girip bir program yapmalarıyla gündeme gelmişti. Proje şimdi bir sergiyle devam ediyor.

Radyo ve sanat küresel ısınmaya karşı
Milliyet Pazar

Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının düzenleyecekleri karma sergi, 8 Mayıs'tan itibaren izlenebilecek.

Altı sanat galerisinin, sanatçıları davet etmesiyle oluşturulan "Natür-Mort" sergisindeki eserlerin satışından elde edilecek gelir, kâr amacı gütmeyen Açık Radyo'ya aktarılacak. Galerist, Apel, Pi, X-İst, Nev ve C.A.M sanat galerilerinin katıldığı sergide farklı branşlardan yaklaşık 80 eser sergilenecek.

Bu serginin bir de amacı var: Çevre kirliliğine ve küresel ısınmaya dikkat çekmek. Bu konuda Açık Radyo yetkilileri şöyle konuşuyor: "10'uncu yayın yılını geride bırakan Açık Radyo, yıllardır dinleyicisinin ruhunu karartmak pahasına da olsa bu konuda sürekli yayın yapıyor, bilgi paylaşıyor, yani 'mesajı yayıyor'. Böyle bir hareketin yaratılmasında küçük bir payı olsun diye... Şimdi Açık Radyo'ya sanatçılar da destek veriyor.

Picasso'nun bir zamanlar söylediği gibi, 'Sanat, gerçeği söyleyen bir yalandır.' Açık Radyo'nun 'yalancı' dostlarıyla birlikte geliştirdiği 'Natür-Mort' projesi küresel ısınma konusuna dikkat çekmeyi hedefliyor."

"Natür-Mort" 13 Mayıs'a kadar Galerist'te izlenebilir.
Tel: (0212) 244 82 30