Kültür Sanat Rock’n Dark'ın İstanbul yıldızı kim oldu?

Rock’n Dark'ın İstanbul yıldızı kim oldu?

05.03.2012 - 10:33 | Son Güncellenme:

Efes Dark’ın genç müzisyenlere yeteneklerini sergileme ve müzik dünyasında yer edinme fırsatı sunmayı amaçlayan müzik yarışması Rock’n Dark 5 müzikseverlerle buluşuyor.

Rock’n Darkın İstanbul yıldızı kim oldu

Rock’n Dark 5 kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinin üçüncüsü 3 Mart gecesi Garaj İstanbul’da yapıldı. Amatör grupların performansları sonrasında rock müziğinin yükselen sesi Model sahne aldı.

Haberin Devamı

Gece Production organizasyonu ile Efes Dark tarafından düzenlenen Rock’n Dark Müzik Yarışması 5, son hızıyla devam ediyor. Genç müzisyenlere yeteneklerini keşfetme ve müzik dünyasında yer edinme imkânı sunan yarışmanın üçüncü bölge finali 3 Mart Cumartesi günü Garaj İstanbul’da gerçekleştirildi. Bölge finalinde rock müziğinin yükselen sesi Model sahne aldı.

Bölge finallerinde sahnede canlı performanslarını sergileyecek gruplar arasından jüri ve halk oylaması sonucunda bölge birincileri seçilecek ve birinciler yarı finalde ilk üçe girmek için yarışacak. Mayıs ayında yine İstanbul’da gerçekleştirilecek finalde de Rock’n Dark 5’in birincisi belirlenecek. Rock’n Dark 5’in üçüncü durağı olan İstanbul’da yarışan gruplardan Neva, bölge finalisti oldu.

Haberin Devamı

Genç Müzisyenler Profesyoneller Tarafından Değerlendirilecek

Bu yıl da Rock’n Dark’ta birbirinden önemli isimler jüri koltuğunda yer alacak. Amatör rock gruplarının performanslarını; Müzik yapımcısı Selim Serezli, müzik prodüktörü Haluk Kurosman, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan, Rock FM Yayın Direktörü Metehan Mert Çakır, Hürriyet Gazetesi müzik yazarı Barış Akpolat, menajer Can Sertoğlu, Gece Yolcuları grubunun solisti Edis İlhan, müzisyen ve yazar Melis Danişmend değerlendirecek.

Dereceye Giren Grupları Önemli Fırsatlar Bekliyor!

Rock’n Dark Müzik Yarışması 5’te birinci seçilen grubun şarkısı dijital single olarak piyasaya çıkacak ve şarkının video klibi de çekilerek Dream TV’de yayınlanacak. İkincilik ödülünü alan grup uluslararası bir müzik festivalini izleme fırsatını yakalarken, üçüncü seçilen grup ise kendi şehrinde tam bir yıllık prova stüdyosu kullanımı hakkı elde edecek.

Rock’n Dark Müzik Yarışması 5 Etkinlik Takvimi

17.03.2012 Adana Bölge Finali Seyhan Otel-Adres Bar

24.03.2012 Antalya Bölge Finali Dedeman Otel

06.04.2012 İzmir Bölge Finali İzmir Arena

14.04.2012 Bursa Bölge Finali Bursa Suare

27.04.2012 Konya Finali Rixos Otel

Haberin Devamı

Haziran 2012 Büyük Final - İstanbul

Rock’n Dark 4 yılı Geride Bıraktı!

Rock’n Dark’ta bugüne kadar; 45 ünlü, 108 yarışmacı grup sahne aldı. 4 yılda 44.850 km yol yapan Rock’n Dark kapsamında toplam 11 şehirde 41 konser gerçekleştirildi. Konserlere katılan 20.000’inden fazla müziksever keyifli saatler geçirdi.

Katılımın her yıl arttığı yarışmada bugüne kadar Samsun’dan Adelaide (2007), Çanakkale’den Batı Yakası (2008), Antalya’dan Gizli Özne (2009) ve Ankara’dan Sade (2010) isimli gruplar Türkiye birinciliğini kazandılar. Profesyonel kariyerlerinin ilk adımlarını Rock’n Dark sayesinde atan bu gruplar; albüm, dijital single, video klip sahibi oldu. Ayrıca birinciler Türkiye’de ve yurt dışında önemli festivallerde sahne alma fırsatı yakaladı. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan gruplar ise prova stüdyosu kullanımı ve enstrüman seti gibi ödüllerle müziklerini geliştirmek için kendilerini cesaretlendirecek imkanlara kavuştu.

Rock’n Dark Müzik Yarışması organizasyonlarında bugüne kadar; mor ve ötesi, Kargo, Nev, Ogün Sanlısoy, Anima, Yüksek Sadakat, Moğollar, Gece Yolcuları, Gripin, Manga, Hayko Cepkin, Seksendört ve Emre Aydın sahne alarak gidilen şehirlerde unutulmaz konserlere imza attı. Ayrıca dünyaca ünlü New Model Army ile Anneke van Giersbergen de önceki yıllarda Rock’n Dark Müzik Yarışması finallerinde sahne aldı.