Rüyada Altın Görmek Ne Anlama Gelir? Çeyrek Altın Görmek, Bulmak, Almak ve Takmak Nedir?

Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada altın görmek çoğu zaman zenginlik belirtisi olarak düşünülebilir. Fakat rüyada altın görmenin iyi veya kötü yorumlanacağı farklı durumları olabilmektedir. İşte rüyada altın görmenin tabirleri...

 Rüyada altın görmek kişiler tarafından oldukça sık araştırılan rüya tabirlerinden birisidir. Kişilerin her gece gördükleri rüyalar sürekli olarak değişir. Rüyalarda genellikle kişinin bilinçaltı zihin ile günlük hayatta yaşadığı olaylar bulunur. Bu nedenle kişiler farklı farklı rüyalar görebilir. Rüyasında altın gören kişi genellikle bu rüyayı maddiyat ile tabir etmektedir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?


Rüyada Altın Görmek Nedir?

 Rüyada altın görmek, herkesin de tahmin ettiği gibi maddiyatla ilgili bir rüyadır. Rüyasında altın gören kimse genellikle bir anda büyük bir kazanca konar. Bazı rüya alimleri bu rüyayı ansızın gelen para, bir miras ya da bir piyango şeklinde açıklamıştır. Kişinin her başladığı işte daha çok kazanç elde etmesi şeklinde rüya tabir edilir. Ayrıca kişinin bir anda itibarlı bir konuma geçmesine ve yakın çevresinin de takdirini kazanmasına işaret eder. Pek çok rüya tabiri kitabında rüyada altın görmek itibarlı ve saygılı bir kişi olmaya delalet etmektedir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada altın görmenin anlamı genellikle rüya sahibinin bir anda zenginliğe ve bolluğa erişmesi olarak yorumlanır. Sadece rüya maddiyat ile açıklanmaz. Ayrıca kişinin hedeflerine ulaşması, kısa zamanda istediği girişimlerde başarılı sonuçlar elde etmesi şeklinde de rüya tabir edilir. Bu rüya kişinin kendinde bir güç elde etmesi ve nüfuz sahibi olması olarak da tabir edilir. Genellikle rüya tabirleri arasında en hayırlı rüyalardan birisidir. Kişinin evinde ve iş yerinde bolluk bir anda artar, kazanç kapıları tek tek aralanır.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Neye İşarettir?

 Rüyada altın görmek, kişinin başlayacağı işlerden güzel sonuçlar almasına işaret eder. Genellikle rüyayı gören kimse yeni bir işe ya da okula başlayacaksa hayırla sonuçlanacak şeklinde bir yorum çıkartılabilir. Ayrıca kişinin elinin değdiği her işte daha fazla kazanç elde etmesi olarak da yorumlanır. Bazı rüya alimleri bu rüyayı beklenen haberlerin haneye ulaşması ve hayırlı haberler duymak olarak da yorumlamıştır. Hastalık varsa şifa haberi, maddi konularda iyileşme ve hayırlı kişilerle tanışma olarak da rüya tabir edilir.
Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Görmek

 Rüyasında altın gören kişi için rüya yorumu kişiye göre farklı şekillerde olabilir. Özellikle kişinin bekar ve evli olması rüya tabirini de değiştirmektedir. Bu rüyayı gören kişi eğer bekarsa genellikle kişi iş hayatıyla ya da aile hayatıyla ilgili güzel bir haber alır. Eğer rüyayı gören kimse evliyse bir bebek haberi olarak rüya tabir edilir. Rüya alimleri bu rüyayı mala, mülke konmak olarak da açıklamıştır. Ansızın gelen para, hiç beklenmedik bir yerden gelen miras şeklinde de rüya tabir edilir. Rüyada altın gören kişi ansızın zenginleşir ya da hanesine manevi açıdan bir bereket gelir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Bilezik Görmek

 Rüyada altın bilezik görmek rüyanın nasıl görüldüğüne göre farklı şekilde tabir edilir. Rüyada altın bilezik görmek genellikle rüya sahibinin mutluluk ve iyilik içerisinde bir hayat süreceğine delalet eder. Ayrıca kişinin saygılı, itibarlı ve mevkili birisiyle karşılaşmasına da işaret eder. Rüyada altın bilezik gören kişi zorlandığı konularda ferahlığa erer, kısa sürede hayatında olumlu haberler alır. Rüyayı gören kişi altın bileziği kendi kolunda görmüşse genellikle bu rüya sahibinin hayrına gerçekleşecek olaylar gerçekleşir. Eğer altın bilezik başkasının kolunda ise hem rüya sahibini hem de o kişiyi etkileyen güzel olaylar gündeme gelir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Yerde Altın Bulmak

 Rüyada yerde altın bulmanın anlamı kişinin iş hayatıyla ilgilidir. Rüyasında yerde altın bulan kişi bir anda yeni bir işe atılabilir. Ayrıca iş yerinden güzel haberler alır, maaşı artar ve bir anda başarıya ulaşır. Haneye bolluk gelir, borçlar kapanır ve mutluluk artar. Bazı rüya alimlerine göre bu rüya kişinin yeni bir iş yeri açması şeklinde de tabir edilir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Çeyrek Altın Görmek

 Rüyada çeyrek altın görmek hayırlı bir işin zaman alacağını gösterir. Beklenen bir haber ya da paranın belli bir müddet sonra haneye ulaşacağı şeklinde rüya tabir edilir. Genellikle güzel haberlerin zorlu bir süreç sonunda alınması ya da beklenen işin beklenenden uzun sürmesi olarak da rüya delalet eder. Genel açıdan hayırlı bir rüya olmasına rağmen yapılan işlerin uzun süre alması olarak rüya yorumlanır.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Bilezik Takmak

 Rüyada altın bilezik taktığını gören kimse işlerinde hayırlı kazanç kapıları aralar. Özellikle işlerin bir anda büyümesi, kazançların artması bu rüyanın bir yorumudur. Rüyasında altın bilezik taktığını gören kimse kısa sürede hanesinde ve iş hayatında feraha erişir. Eğer maddi konularda ve işle ilgili ortamlarda kişiler sıkıntı yaşamışsa kısa sürede bu sıkıntılarından kurtulur. Rüyada altın bilezik takmak her yönü ile mutluluk veren bir rüyadır. Fakat genel açıdan hanenin bollaşması, zenginliğin artması ve borçların kapanması şeklinde tabir edilir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Altın Yüzük Görmek

 Rüyada altın yüzük görmek ya da takmak rüyayı gören kişiye göre farklı şekilde tabir edilir. Rüyada altın yüzük takan kişi kısa sürede aradığı mutluluğa erişir ve hanesine ferahlık gelir. Bekar kişiler için genellikle bu rüya evlenmeye ya da itibarlı kimselerle bir birliktelik kurmaya yorumlanır. Rüyada altın yüzük kaybetmek ise çoğunlukla hanede oluşan darlığa yorumlanır. Rüyasında altın yüzük gören kimse gelecek ile ilgili güzel değişimler yaşar. Rüyada yüzük genellikle rüya alimleri için yeni bir hayatın ya da oluşumun başlangıcı olarak kabul edilir. Bu sebeple altın yüzük ise güzel haberlere yol açmak, ani değişimlere uğramak şeklinde tabir edilir.Rüyada Altın Görmek Nedir? (Diyanet) Çok Büyük Altınlar Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Altın Kolye Görmek

 Rüyada altın kolye görmek güzel olaylara şahitlik etmek anlamına gelir. Genellikle altın kolye bir olay sonrası elde edilen gurur ve mutluluk olarak tabir edilmektedir. Ayrıca bazı rüya yorumcuları bu rüyayı bir kimseye yardımda bulunmak ya da bir olay için aracı olmak şeklinde yorumlamıştır. Altın kolye taktığını gören kimse bir kimsenin evlenmesinde ya da iş bulmasında aracı olabilir. Bu yardımdan ötürü de büyük sevinç ve mutluluk yaşar. Ayrıca rüyada altın kolye büyük bir haberin ilanı şeklinde de tabir edilir. Yeni iş ya da aşk hayatındaki yenilikler altın kolyenin bir nişanı şeklindedir.

 Rüyada Altın Küpe Görmek

 Rüyada altın küpe görmek, rüyayı gören kimse için hayra yorumlanır. Rüyasında altın küpe taktığını gören kimse maddi gelirini bir anda yükseltir ve maddi sıkıntılardan bir an önce kurtulur. Bu rüya ayrıca kişinin sürekli işleri düzeltmesine ve hayatını belli bir düzen altına almasına da delalet eder. Rüyasında altın küpe taktığını gören kimse aklına takılan sorulara hayırlı ve doğru cevaplar bulur. Özellikle bu rüyanın dini açıdan yorumu kişinin iç dünyasının huzura kavuşması ve iç dünyasını zenginleştirmesidir. Bazı alimler ise bu rüyayı hayırlı bir haberin daha da hayırlı olaylara vesile olması şeklinde yorumlanmıştır.

 Rüyada Altın Yüzük Takmak

 Rüyada altın yüzük takmak rüya sahibinin hayırlara vesile olacak bir işe başlamasına delalet eder. Rüya sahibinin çevresinde ve kendisinde sevilen bir kişilik olduğuna da yorumlanır. Rüyayı gören kimse başlayacağı yeni işle beraber toplumdaki yerini de son derece kuvvetlendireceğine yorumlanır. Ayrıca kişinin çevresi tarafından sevilen ve güven duyulan bir kişi olduğuna delalet eder. Rüyada altın yüzüğü takan kişi eğer bir erkek ise bu rüya kişi için pek hayırlı değildir. Rüya sahibinin var olan malı hor kullanmasına ve harcamasına yorumlanır. Özellikle dinen altın yüzük takmak erkekler için haram olduğundan bu rüyayı görmek de hayırlı olarak yorumlanmaz.

 Rüyada Altın Kolye Takmak

 Rüyada altın kolye taktığını gören kişinin aniden kaderi değişir ve hayatı daha güzel şanslar ile dolar. Genellikle rüyada altın kolye takan kimsenin şansı ve bahtı açılır. Kişinin eğer bir borcu varsa hızlıca borcunu öder ve hayal ettiği başarılara adım adım gider. Özellikle bu rüya geçim sıkıntısı içerisinde olan kişiler için hayırlıdır. Çünkü bu rüyayı gören kimse geçim kolaylığı içine girer, işlerinde büyük zaferler elde eder. Hanesine ve işlere bolluk ve bereket gelir. Bazı rüya alimleri rüyasında altın kolye taktığını gören kimse için mutluluğa ve şifaya erişecek kişi tanımını da yapmıştır. Kişi kendisini kötü hissettiği tüm olaylardan uzaklaşarak doğru yolu bulacaktır. Ayrıca kişinin nasibini engelleyen bir durum ya da kişi varsa o kişileri de hayatından çıkartacaktır. Böylece rüya sahibi hem daha iyi bir geleceğe sahip olur hem de tüm sıkıntılarından kurtulur.

 Rüyada Altın Satın Almak

 Rüyada altın satın aldığını gören kimse hakkında işi ile ilgili yorumlar yapılmıştır. Bir kimse rüyasında altın satın alıyorsa kısa zamanda iş yaşamında büyük başarılar elde edebilir. Bu başarılardan sonra ise hayatına ve hanesine ciddi kazançlar sağlar. Rüyada altın satın alan kimse için yapılan yorumlardan birisi de rüya sahibinin ilerleyen zamanda büyük paralar kazanmasına yöneliktir. Özellikle kişinin gireceği bir işten büyük nasipler elde etmesi şeklinde rüya tabir edilir. Genellikle rüya maddiyat ile bağdaştırılır. Fakat bazı yorumcular bu rüyayı kişinin başladığı işten hayırlı haberler alması ve daha güzel olana erişmesi şeklinde de delalet etmiştir.

 Rüyada Altın Toplamak

 Rüyada altın topladığını gören kimse çektiği sıkıntılardan kurtulur. Özellikle kişinin bir borcu ya da uzun zamandır beklediği bir haberi varsa bir an önce bu haber haneye ulaşır. Borcu olan borcunu kapatır ve hayatında güzel bir döneme adım atar. Bazı yapılan yorumlarda ise zorlu gibi görünen işlerin bir anda kolaylıkla yapılması olarak da rüya tabir edilmiştir. Girilen bir sınav, girilen bir ya da olayın hayırlı şekilde bitmesi rüyanın diğer yorumu arasındadır. Rüyada altın toplamak nasipleri ele geçirmek, hanede berekete kavuşmak ve kısmetli işlere ortak olmak şeklinde tabir edilir.

 Rüyada Altın Çalmak

 Rüyada altın çalmak 2 farklı anlamı ile tabir edilir. Genellikle rüyada altın çaldığını gören kimse nasibini zorla da olsa alan kimsedir. Beklediği bir para varsa uzun uğraşlar sonucunda kişi o parayı hanesine getirir. Bir borç varsa bir an önce rüya sahibi borçtan kurtulur. Rüyanın ilk anlamına bakıldığında genellikle kişi için hayırlı ve bol kazançlı işlerin olması şeklinde rüya tabir edilir. Rüyanın diğer bir tabiri ise haram olana el uzatmak olarak yorumlanmıştır. Özellikle maddi konularda rüya sahibinin kötü ve haram bir yola başvurması olarak rüya tabir edilir. Düşmanlarla ortaklık kurmak ve hayırsız işlere bulaşmak bu rüyanın diğer bir tabiridir.

 Rüyada Birinin Altın Vermesi (Birinden Altın Almak)

 Rüyada birinden altın aldığını gören kimse bir kimsenin yardımı ile hak ettiği hayata kavuşur. Rüyada altın görmek özellikle kadınlar için daha hayırlıdır. Fakat erkekler de rüyasında altın görürse genellikle işle ilgili konularda başarı sağlar. Bu rüyada da bir kimsenin altın verdiği görülüyorsa rüya sahibi birinin yardımıyla kısa zaman feraha erer. Bu feraha çıkma olayı sadece kişinin kendisi için değil ailesi için de çok hayırlıdır. Rüyasında birinden altın alan kişi, gerçek hayatta birinin yardımıyla bir işe başlayabilir. Bu yardım maddi konularda olabileceği gibi manevi konularda da olabilir. Özellikle biriyle ortaklık kurmaya, fikir alışverişi yapmaya ve birinin aracılığı ile bir işe başlamaya delalet eder.

 Rüyada Altın Bileklik Görmek

 Rüyada altın bileklik görmek, rüya sahibinin bir mirasa konması şeklinde tabir edilir. Genellikle rüyanın açıklanma şekli maddiyatla ilgilidir. Rüya sahibi beklemediği bir akrabasından ya da tanıdığından yüklü miktarda kazanç elde edebilir. Ufak bir yardımın sonunda daha büyük kazançlar sağlayabilir. Rüya pek çok rüya alimi tarafından miras olarak yorumlanır. Bazı rüya alimleri bu rüyayı hak olan parada başkalarının gözü olmasına da yorumlamıştır. Maddiyatla gelen paranın bir başkası tarafından hiç edilmesi ve kazancın bir anda erimesi de rüyanın diğer bir açıklamasıdır. Özellikle yapılan işlerde düşmanların ortaya çıkması, kazançlara düşmanın göz dikmesi olarak rüya tabir edilir.

 Rüyada Altın Zincir Görmek

 Rüyada altın zincir görmek, rüyayı gören kimsenin işlerinde helal olan yollardan para kazanmasına delalet eder. Kişinin kursağından haram lokma geçmemesine ve hayırlı işlere ortaklık etmeye yorumlanır. Rüyayı gören kişiler kısa zamanda şuan kazandığından daha fazla para kazanabilir ve tüm maddi sıkıntılardan anında kurtulabilir. Rüya genellikle bolluk ve bereket içerisinde geçen bir hayatı da müjdeler. Bazı rüya yorumcuları bu rüyayı güzel haberlerle beraber elde edilen mutluluk olarak da tabir etmiştir. Özellikle kişinin alacağı haberle beraber farklı kişilere bu haberi duyurması ve müjdelemesi olarak rüya yorumlanır. Oldukça hayırlı ve bereketli bir rüyadır.

 Rüyada Cumhuriyet Altını (Büyük Tam Altın) Görmek

 Rüyada cumhuriyet yani tam altın gören kimse devlet kapısında hayırlı bir işi başarır. Bu rüya bekar olanlar için evlilik, evli olanlar içinse hayırlı bir evlat olarak nitelendirilir. İş arayan bir kimse bu rüyayı görürse kısa zamanda kendisi ve ailesi için hayırlı ve bereketli bir iş sahibi olur. Sınava girecek kişiler istedikleri okulları kazanır. Beklenen bir haber kısa sürede haneye ulaşır ve büyük sevinç yaşanır. Rüya alimlerinin pek çoğu rüyada cumhuriyet altını gören kişinin aradığı nasibi bulacağına işaret etmiştir. Genellikle bu nasip devlet daireleri ile ilgili olabilir. Ayrıca kişinin bir anda zenginleşmesi ve toplumda saygı gören biri haline gelmesi şeklinde de rüya tabir edilir.

 Rüyada Altın Bozdurmak

 Rüyada altın bozdurduğunu gören kimse maddi anlamda bazı sıkıntılar yaşayabilir. Elinde olan varlıkları tehlikeye düşebilir. Dini anlamda rüyada altın bozdurmak, bir tanıdık ile aranın açılması, düşmanlığın artması şeklinde tabir edilmiştir. Dini anlamda bu rüyanın yorumu daha çok manevi konularda hüsrana uğrama olarak açıklanır. Genel anlamda ise maddiyatla ilgili kişinin bazı sıkıntılar yaşaması ve varlıklarını gözden çıkarması olarak yorumlanır. Bir kişinin işsiz kalması, hanede küslüklerin artması ya da uzaması da bu rüyanın tabir edilme şeklidir. Rüyada bir erkek altın bozdurursa genellikle kısa sürede çekilen sıkıntılar olarak rüya tabir edilir. Kadının rüyada altın bozdurması aile içi sorunların ortaya çıkmasına tabir edilir.



Farklı bir rüya yorumcusuna göre;
Rüyada altın görmek iyi sıhhattir. Altın ümit etmek­tir. Başkasının elinde altın görmek, tutan için iyi bir hayata işaret­tir. Bazı yorumculara göre, rüyada altın görmek, murat ve emelleri­nizin yakın bir zamanda gerçekleşeceğine, altın bilezik görmek şeref ve itibarınızın artacağına yorumlanır. İki elinin altın olduğu­nu görmek ellerinin hareketten mahrum kalacağına; iki gözünün altın olduğunu görmek, büyük bir makama sahip olmaya, zenginli­ğe; altın cebinde olursa, aksiliğe uğramaya işarettir. Birisinden al­tın almak, büyük bir adamın etkisinde kalmaya; birisine altın ver­mek, kârlı bir işe sahip olmaya, bir konuda iyi olacağına, fakat bu­nun kısa süreceğine. Altın dökmek tutulduğunuz aşkta başarılı ola­cağınıza, fakat aynı zamanda vicdan azabı çekeceğinize, altın boz­durmak, hüzne, hastalık ve azaba düşeceğinize; altın külçe, dostlar­dan uzaklaşmaya, altın zincir gizli bir sırrınız olduğuna; altın saat, yaptığınız ve yapacağınız işlerde birçok tuzak olacağına, altın yü­zük, dost ve sevdiklerinizin sitemine maruz kalacağınıza, altın bı­çak hapse gireceğinize, bazıları için de başka bir ülkeye gönderil­meye; altın çatal, ticaret işinizin iyi gitmeyeceğine ve iflas edece­ğinize; altın yaldızlı çerçeve başkalarına istemeyerek zarar vereceğinize; altın yaldızlı kitap girişeceğiniz zor bir işi kolaylıkla başa­racağınıza, altın yaldızlı kordon, hiç ummadığınız ve bilmediğiniz bir yerden mirasa konacağınıza işarettir. Üzerine altın saçılmak, kötü ve yalan söz işiteceğinize işarettir. Rüyada altın görmek, kötü bir işe ve borç edilmeye işa­ret ile yorumlanır. Bazı yorumculara, altın görmek, gam ve kedere işarettir dediler. Rüyada altın bilezik taktığını gören kimsenin eline geçecek mirasa işarettir. Rüyasında bir başkasına altın verdiğini görmek, şan ve şe­refin artacağına işarettir. Rüyasında altın saymak ise, kısa bir hastalıkla ve bu hastalığın atlatılacağına işarettir. Isfahaniye göre, rüyada görülen altının üzerinde Allah is­mi yazılı ise, hayırla yorumlanır. Altının üzerinde resim varsa, bu rüya hiçbir şekilde hayra ve iyiye yorumlanmaz. Ünlü Yorumculara Göre Rüyada Altın Görmek Ünlü yorumcuların çoğuna göre rüyada altın görmek, hiç bir zaman hayra ve iyiliğe işaret olarak yorumlanmamıştır.



Kirmanfi'nin Yorumu

Rüyasında bir tek altın bulmuş ol­duğunu görmek, evladı yüzünden bir musibete, keder ve üzüntüye düşer şeklinde yorumlamıştır. Rüyasında birçok altın bulmuş olduğunu gören kimse ise, birçok zahmet ve meşakkate düşer, sıkıntılara maruz kalacağına işaret olarak yorumlanmıştır.



Danyel (A.S.)'in Yorumu

Rüyasında birkaç adet altın para­yı elinde tuttuğunu gören kimse, bir işi sebebiyle üzüntüye, keder ve sıkıntıya düşeceğine işarettir. Veya aleyhinde yapı­lan dedikodulardan, hakkında söylenen uygunsuz sözler­den dolayı üzülür ve sıkıntıya düşer şeklinde yorumlanır. Rüyasında elinde gördüğü altınların sayısı pek az ise, üzüntü ve kederi, sıkıntısı da ona göre hafif ve az olur şek­linde yorumlanır. Bazı rüya tabircilerinin yorumlarına göre, rüyada altın görmek, iyiye ve hayra yorumlanmıştır: Bunların yorum­larında altın görmek, bol rızka, salih (elverişli, yararlı) amellere, ferahlığa, üzüntü ve kederlerden kurtulmaya, eşe, evlada, ilme ve hidayete ermeye gibi iyi ve güzel olan şeylere işarettir şeklinde yorumlamışlardır.



Cafer-i Sadık (R.A.)'ın Yorumu

Rüyasında beş adet altın görmek, beş vakit namaza işarettir şeklinde yorumlanır. Rüyasında birilerine altın para verdiğini veya sattığını, ya ­da altın kaybettiğini, çaldırdığını gören kimse, üzüntü, ke­der ve sıkıntıdan kurtulur şeklinde yorumlanır. Rüyasında dört adet altın parası olduğunu görmek, makam ve itibar sahibi olur veyahut da altınlar kıymetinde eline para geçer şeklinde yorumlanır. Cafer-i Sadık, bir tek altın görmeyi iyiye yorumlanıyor, iki altın görmeyi yararlı ilme ve din yönünden ihlaslı ve sa­mimi olmaya yorumluyor. Bazı rüya tabircileri: Rüyasında beş adet altın görmek beşvakit namazını gereği gibi kılmaya işarettir şeklinde yo­rumlamışlardır. Gördüğü bu beş altını kaybettiğini gören kişi, namaz kılmayı bırakır, namazı terk eder ve altınlar­dan kaç adedini kaybetmiş olduğunu görse, kaybettiği sa­yıca vakit namazını kılmayacağına işaretle yorumlanır. Rüyasında bulmuş olduğu altınları emniyetli sağlam bir ye­re koyduğunu görmek, Müslümanların mallarını koruyup muhafaza edeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında altın sikke bastığını gören kişi, dinin farzlarını yerine getireceğine ve insanların haklarını kendilerine teslim edip vereceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında elindeki altınları, kişilere taksim edip paylaştır­dığını gören kimse, Cenab-ı Allah'ın emirlerini insanlara bildireceğine işarettir. Rüyada Altın Verildiğini Görmek  Rüyasında bir ölünün kendisine altın verdiğini gören kişi, haksızlığa uğramaktan, zulüm edilmekten kurtulacağına işarettir şeklinde yorumlanır. Eğer kendisine verilen bu al­tını almadığını görse, bu kendisinin zulme uğrayacağına ve haksızlığa maruz kalacağına işaret olarak yorumlanır. Şayet bir ölünün kendisine altın vereceğim diye söz verdi­ğini, hayatta bulunduğunu görse, bu onun (rüyayı görenin) zulüm ve haksızlık istediğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında altın para bastığını gören kişinin, üzüntü ve ke­derinin artacağına işarettir. Yahut da namazlarında hata ve kusura düşeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında kendisine büyük bir altın parçası verilmiş oldu­ğunu gören kimse, büyük bir kısmete, lütuf ve mertebeye ereceğine işarettir şeklinde yorumlanır. Rüyada Altın Topladığını Görmek Rüyasında yerden altın topluyormuş olduğunu gören kişi, bir meslek ve iş sahibi olacağına işaret olarak yorumlanır. Bir kimse rüyasında birçok altını bulunduğunu, ancak bun­ları kontrolden geçirdiğinde altın olmadığını görse, hayal kırıklığına uğrayacağına ve sonra sakinleşeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında altından bir ev görmek, o evde yangın olacağına işaret olarak yorumlanır. Altın ile ilgili görülen rüyaları şöyle özetleyebiliriz: Rüyasında kesede (çanta ve cüzdanında) kese ve torbalarda al­tın görmek, mal kazanacağına, mal sahibi olacağına işarettir. Rüyasında altın gerdanlık görmek, büyük bir memur olaca­ğına işarettir. Rüyasında kasasında altın görmek, malından fayda göre­ceğine, kazanç sahibi olacağına işarettir. Rüyada çok altını olduğunu görmek, zahmet ve zorlukla mal kazanıp zengin olmak, varlığa kavuşmakla yorumlanır. Rüyasında dört adet altın görmek, kadını tarafından fayda göreceğine işaret olarak yorumlanır. Beş adet altın görmek, iyi bir iş yapacağına işarettir. Rüyasında altından yapılmış bir elbise giymek, kötü bir ka­dınla evlenmeye işarettir. Rüyada Altından Yapılmış Eşya Görmek Rüyada altından yapılmış eşya görmek, kadın görürse, iyiye yorumlanır, erkek görürse, keder ve sıkıntıya işarettir. Bir kadın rüyasında altın veya altından yapılmış süs takısı taktığına görse, bu rüya hayır ve iyiliğe işaretle yorumlanır. Rüyasında altın ve gümüş kırıkları (veya kırılmış, ez ilmiş hal­de) görmek, faydalı bir ilme, iyi bir dosta veya gönlüne uy­gun bir hanıma (eşe) veya hayırlı bir çocuğa sahip olmaya işaret olarak yorumlanır. Rüyada altın görmek, kederden kurtulup rütbeye erişmeğe işârettir. Yine rüyada altın görmek, kötü bir işe, bor­ca, zarara uğramaya, gam ve kedere yorulur. Ayrıca rüyada altın görmek, ferahlığa, rızka, sâlih amele, üzüntü ve kederin gitmesine, hanı­ma, evlada, ilme, hidayete, altından yapılmış süs eşyalarına yahut ziynete işâret eder. Rüyada altın ile gümüşü karışık görmek, bir hıyanetlik edeceğine işârettir. Rüyada elinde beş adet altın olduğunu görmek, halk indinde makbul olacak işlere delâlet eder. Bazen rüyada beş altın görmek, beş vakit namazı cemaatle kılmaya işârettir. Elinde tek altın olduğunu görmek, güzel bir ev ile tabir olunur. Rüyada halis altın ve gümüşten olan bir şey görmek, ihlâsa, saf niyete ve anlaşmaya ve sağlam söze işâret eder. Rüyasında altın külçesini görmek, gören kimsenin elinden çıkacak mala işâret eder. Rüyada altın dağıttığını görmek, üzerinde olan borçları ödemeye işâret eder. Rüyada altın taşımak, kâr ve kazanca işâret eder. Rüyada kendisine büyük bir altın parçası verildiğini görmek, devlet işlerinde yüksek derecelere nâil olmaya işâret eder. Rüyada üzerinde, altın, gümüş, boncuk veya mücevherden gerdanlık olduğunu gör­mek, devlet hizmetinde yüksek makama gel­meye işâret eder. Rüyada Altın Takmak  Kadının altından yapılmış süs eşyası takın­ması, sevinç ve kendine güvene işârettir. Rüyada işlenmiş bir altını olmak, ev almaya ve değerli insana işâret eder. Rüyada altın bilezik takmak, rüya sahibinin eline geçecek mirasa, kadın için evlenmeye işâret eder. Altından yapılmış eşya, güzelliğe işâret eder. Rüyada altından yapılmış bir kaptan yemek yemek ya da su içmek, gam ve kedere işâret eder. Rüyada görülen altın gerdanlık, erkek için önemli bir işe, şeref ve itibara; kadın için ev­lenmeye işâret eder. Rüyada Altın ve Gümüş Görmek  Altın ve gümüş hurdası görmek, faydalı ilme, kendine uygun hanıma, hayırlı evlada ve değerli dosta delâlet eder. Rüyada altın ve gümüş dövücü bir kimseyi görmek, israf ile malı sarf etmeye işâret eder. Bazen rüyada altını döven ya da onu diğer madenlerden ayrıştıran birini görmek, hak ile batılı, iyi ile kötüyü birbirinden ayıran adama veya adil hâkime yorulur. Bazen de altını döven ya da onu diğer madenlerden ayrıştıran birini görmek, sanatı­na çok düşkün olan kimseye işâret eder. Rüyada altın erittiğini görmek, rüya sahibi­nin çirkin bir hususta düşmanlık yapacağına ve halkın dilinde şöhret bulacağına işârettir. Rüyada altın ve gümüş kırıkları görmek, faydalı ilme, sadık dosta, uygun hanıma ve hayırlı çocuğa işâret eder.

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.