Rüyada Kan Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kan Görmek Nedir? Rüyada Kan Kusmak/Tükürmek, Kan Aldırıp Başka Birine Kan Vermek, Vücuttan Kan Aktığını Görmek Anlamı

Rüyada Kan Görmek Nedir? Rüyada Kan Kusmak/Tükürmek, Kan Aldırıp Başka Birine Kan Vermek, Vücuttan Kan Aktığını Görmek Anlamı isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada kan görmek, genellikle düşmana, kötü günlere ve sıkıntılara işaret eder. Genel olarak hüzün anlamına gelen kan, yorumcular tarafından farklı şekillerde yorumlanmıştır. Kimi alimler, zorluğa ve darlığa işaret ederken, kimileri büyüye ve yaşanacak musibete yormuşlardır. Rüyada kan görmenin ne anlama geldiğini ve tüm detayları sizler için hazırladık.

 Rüyada kan görmek, rüya sahibi için kötü günlerin işaretidir. Rüya sahibi kendisi için uğraşacağı birçok işte başarısız olacaktır. Alimler rüyada kan görmeyi kötülüğe yormuşlardır. Kimisi kişiye yapılmış veya yapılacak büyüye delalet ettiğini söylemiştir. Kimisi başa gelecek bir musibete yormuştur.

 Rüyada Kan Görmek Nedir?

 Rüyada kan görmek kötüye yorumlanırken, kanın farklı şekillerde görülmesi nispeten iyi yönlere de yorumlanır. Büyük rüya tabircileri rüyada kan görmenin farklı şekillere değerlendirildiğini söylerler. Zenginlik, para, mülk ve şöhrete kapı açtığını dile gelenler vardır. O zaman rüyada kan görmenin çeşitlerine göre değerlendirmekte fayda. Buyurunuz.

 Rüyada Kan Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüya sahibi için bir felaket veya musibete işaret eder. Rüyada kan görmenin genel anlamı, sinirli bir yolculuğa çıkıştır. Bu yolculuk manevi olarak tabir edilmiştir. Rüyada kan gören kişinin kısa zamanda bir sınava gireceği üzerinden yorumlar mevcuttur. Kişinin işlerinin rast gitmeyeceği, başarısızlıklara uğrayacağı anlamlarına da gelir.

 Rüyada kan görmenin anlamı, bir işaret şeklinde yorumlanmıştır. Kan gören kişinin rüyadan hemen sonra, fakirlere yardım etmesi tavsiye edilmiştir. Alimler rüya sahibinin durumu yoksa, namaz kılmasının çok önemli olduğunu vurgulamışlardır. Rüyada kan gören kimsenin, başarısızlığa uğrayacağı üzerine yorumlar yapılmıştır.

 Rüyada kan görmenin, rüya sahibine pek hayır getirmeyeceği alimler tarafından dile getirilmiştir. Bu nedenle rüya sahibinin, düşeceği kötü yoldan çıkması için çaresinin, Allah yolunda malının küçük bir kısmını dağıtması tavsiye edilmiştir. Malın sadaka şeklinde dağıtılmasının gerekliliği vurgulanmıştır.

 Rüyada Kan Görmek Neye İşarettir?

 Rüyada kan görmek varlıkta iken yokluğa, yoklukta iken varlığa işaret eder. Rüya tabirlerinde rüyada kan görmeyle ilgili çok fazla detay bulunur. Kanın kötüye işaret ettiği üzerinde yorulur. Rüya sahibinin hayatında kötü bir insanla karşılaşması, kötülükler görmesine işaret ettiğine delalet getirilmiştir. Rüyada kan gören kimsenin, mutlaka güzel işler yapması gerektiği söylenir.

 İslami yorum bakımından rüyada kan görmek bir uyarı niteliğindedir. Rüyada kan lekelerini gören kimselerin, zaman kaybetmeden, haramdan uzaklaşması söylenir. Eğer Allah yolunda değil de, malını kötü yollarda harcıyorsa, kişi buna dikkat etmelidir. Çünkü rüyada kan görmek ne anlama gelir sorusunun sırrı esasında uyarıdır.

 Rüya sahibinin Allah'ın sevdiği kulu olduğu ve ona uyarı yapıldığına işaret edilir. Rüyada kan görmenin geçmişi çok eskilere dayandığından, hakkında çok fazla yorum bulunur. Tabirciler genel olarak rüyada kan görmeyi, mutsuzluğa, sefilliğe ve problemlere işaret etmişlerdir.

 Rüyada Kan Görmek

 Kan görmenin faziletlerine az çok değindik. Rüyada kan görmenin mahiyetine gelecek olursak şu şekilde değerlendirebiliriz. Rüyada kanın kendisine ait olduğunu görmek, meraklanmaya, borçlanmaya veya rahatsızlık duymaya işaret eder. Rüya sahibinin aşırı şekilde hastalanabileceğine, sağlığına dikkat etmesi gerektiğine delalet edilmiştir.

 Rüyada kanın başkasına ait olduğunu görme ise bir kişiye verilebilecek zarara delil getirir. Kişinin başkasının malını çaldığına, yetim hakkı çiğnediğine yorumlanmıştır. Rüya sahibinin tövbe etmesi ve hemen bunu geri vermesi gerektiği söylenir. Rüyada kanın renginin değiştiğini görmek, makbul bir işe imza atılacağına işaret eder.

 Kişinin bir işte çok başarılar elde edeceğine, girdiği yoldan vazgeçmemesi gerektiğine işaret edilir. Rüyada kanın akmadığını görmek, iyi bir şeyin, kötüye gideceğine yorumlanmıştır. Yorum sahibi, rüyayı gören kişinin kısa süre içerisinde mezarlığa gitmesine ve orada dua etmesi gerektiğine işaret eder.

 Rüyada Kan Kusmak

 Rüyada kan kusmak, bir sırrın ifşasına işaret eder. Kişi kendi sırlarını başkasına vermişse o kişiye dikkat etmelidir. Sır verilen kişinin güvenilir olamayacağına fazilet edilmiştir. Rüyada kan kusmanın derecesi hayırdır. Kan kusan kimsenin, uyarı aldığı ve etrafına çok dikkat etmesi gerektiği belirtilmiştir. Eski rüya tabircileri, rüyada kan kusan kimseyi, denizde yüzmeyen gemiye benzetmişlerdir. Alimler geminin sürekli yerinde durmayacağına, batacağına işaret ederler.

 Bu yüzden rüya sahibinin durmadan dua etmesi gerektiğine işaret edilir. Rüyada kan kusmanın diğer anlamı, alim bir insanla tanışmaya yorumlanmıştır. Rüya sahibinin tez zamanda, kendini bilen bir alimle tanışacağı söylenir. Alimin rüya sahibine birkaç faziletli kelime aktaracağı yorumlanır. Rüyada kan kusmanın son anlamı ise başkaları tarafından suçlanmaya işaret eder.

 Kişinin son dönemlerde birinin hakkına bulaştığına, bu yüzden suçlanacağına işaret eder. Suçlamanın haklı veya haksız olması ise tabir edilmemiştir. Kişinin uzun süre hapislere düşebileceği söylenir.

 Rüyada Kan Aldırmak

 Rüyada kan aldırmak, hayırlı, mutlu ve huzur dolu yaşama tabir edilir. Rüya sahibinin güzel hayata iki şeyle ulaşabileceğine fazilet edilmiştir. Bunlarda ilki, yoksullara yardım etmesi, ikincisi haksızlığa karşı gelmesidir. Rüyada kan gören kimse varlıklı biriyse, asıl değerin bu iki manevi davranışın olduğunu anlayacaktır.

 Rüya sahibi yoksulsa, davranışları kendisine çok anlamlı geleceğine ve asıl sırrı anlayacağına işaret etmişlerdir. Rüyada kendisinde kan aldırdığını gören kimsenin, kısa zamanda insanların hizmetine bir iş başaracağına fazilet edilir. Kan aldırdığını gören kimsenin, mecbur kalmadıkça eski ortaklarıyla konuşmamasına yorumlanmıştır.

 Kan aldırmanın esasında iki şekilde yorumlandığını söyleyebiliriz. Tabircilerin bir kısmı, rüyada kan görmeyi, erken bir müjdeli habere yorarlar, Diğer kısım ise hayra vesile olunacağına işaret eder. Kan aldırmanın her iki durumu da iç huzura ve mutluluğa işaret eder. Rüyada kan aldırmayı reddettiğini gören kimsenin, güzel bir fırsatı kaçıracağına işaret eder. Rüya sahibinin kendi hayatında sürekli düşünüp taşınması gerektiğine yorumlanmıştır.

 Rüyada Vücutta Kanama Olduğunu Görmek

 Rüyada vücudunda kan gördüğünü gören kimse, çirkin bir iftiraya maruz kalacaktır. Bu iftiranın yakından gelmeyeceğine, bu yüzden bilinmesinin mümkün olamadığına işaret edilir. Rüyada vücutta kan olduğunu gören kimsenin korkularıyla başa çıkamadığına yorumlanmıştır. Kişinin alimlere görünmesinin maneviyatı için iyi olabileceğine işaret eder.

 Rüyada vücudunda kanama olduğunu gören kimsenin Allah'ın yolundan şaşmasına tabir edilir. Kişinin bu dönemlerde sadakasını artırması, bolca dua etmesi ve namazını aksatmaması gerekecektir. Rüyada başkasının vücudunda kan görmek, nafile bir duruma girileceğine işaret edilmiştir. Kişinin insanlara zarar verebileceğine, yaptığı işlere dikkat etmesine yorumlanmıştır.

 Rüyada vücutta çok fazla kanama olduğunu görmek, yakın zamanda kötü bir kazanın olabileceğine işaret eder. Rüya sahibinin mutlaka bunun için sadakalarını vermesi gerektiği bildirilir. İslam alimleri rüyada kötü bir tabirle karşılaşıldığında, kişinin bundan sadaka yoluyla kurtulabileceğine işaret ederler.

 Rüyada Kan İçmek

 Rüyada kan içtiğini görmek, büyüye delalet eder. Rüyasında kan içtiğini gören kimsenin üzerinde büyü olabileceği üzerinde fikirler beyan edilmiştir. Rüyasında kan içtiğini gören kimsenin iflah olmayacağı manasında gelir. Kişi kendisini doğru yolda sanıp alışkanlıklarına devam edebilir. Tez zamanda kafasına bir balyozun (mecazi anlamda) ineceği rivayet edilir.

 Rüyasında kan içtiğini gören kişinin akrabalarından kırdığı bir kimse varsa ondan özrü dilemesi gerektiği tabir edilir. Rüyasında zorla kan içtiğini gören kimse, etrafı tarafından günaha itilebilir. Kişinin etrafına bu dönemlerde çok dikkat etmesi gerektiği söylenir. Özellikle arkadaş guruplarından gelebilecek bir tetikleme, kişinin hayat boyu büyük bir hata işlemesine işaret eder.

 Bu yüzden rüya sahibinin mutlaka dengeli davranmasına, kendini kontrol edebilmesine tavsiye buyrulmuştur. Alimler kişinin namazının kendisini kurtarabileceğini işaret etmişlerdir. Rüyada kan içen kimsenin, alimlere danışması gerekecektir.





 Rüyada Ağızdan Kan Gelmesi

 Rüyada ağızdan geldiğini görmek, konuşulmaması gereken bir yede konuşulduğuna işaret eder. Bu konuşmanın kişiye zarar verebileceğine yorulur. Rüyada ağzından kan geldiğini gören kimse için bu düşmana işaret eder. Düşmanlarının ortaya çıkacağına ve kendisine zarar vermeye geleceklerine tabir edilmiştir. Rüyada ağzında kan olduğunu gören kişinin dikkat etmesi onun faydasınadır. Eğer bir düşmanı yoksa çalıştığı bir yerde kendisini kıskanan bir kişinin olabileceği yorumlanmıştır.

 Rüyada azıdan gelen kanın hiç durmaması, çok zor bir hastalığın yakınlardan birine geleceğine yorumlanmıştır. Rüyada ağızdan ara sıra kan geldiğini görmek felaketin zaman tanımayacağına yorulur. Rüyada görülen kanlı ağız, hayra alamet edilmemiştir. Genellikler zorbalığa, düşmana, kine, hastalığa ve nefrete işaret edilmiştir.

 Rüyada ağızda kan geldiğini gören kimse, etrafındaki kişilerle tartışacağına işaret eder. Rüya sahibinin etrafındaki insanlara daha fazla dikkat etmesi gerektiğine yorumlanmıştır. Rüyada dişlerinin kanadığını görmek ise halis bir işte başarısızlık demektir.

 Rüyada Burundan Kan Gelmesi

 Rüyada burundan kan gelmesi, zenginliğin sona ereceğine, fakirliğin dertli geçeceğine işaret eder. Rüyasında burnundan kan geldiğini gören kimse, çocuklarıyla ilgili sıkıntılar yaşayabilir. Hamileyse, çocuğu düşürebilir. Burundan kan geldiğini gören kişinin hayatından gözlerini dört açması gerektiği söylenir. Çünkü bu kişinin etrafı haset ve pislikle çevrilmiştir.

 Rüyasında burnundan kan aktığını görene büyü yapılmış olabileceğine işaret edilir. Burnundan kan aktığını gören, mutlaka hayırlı işler yapması gerektiği üzerinde durulur. Kişiyi bu kötülüklerden kurtarabilecek olan şeyin, yapacağı hayırlar olacağı şeklinde yorumlar yapılır.

 Rüyasında burnu kanadığını gören kimsenin, kafasında soru işaretleri varsa bunu çözmesi gerektiği bildirilir. Aksi halde bu şahsın Allah'ı inkar edebilme yoluna gideceği söylenir. Aslında rüyada burun kısmından gelen kan, haram bir işe girildiği manasına da geliyor. Hatalı bir işe kalkışılmış olunabileceği üzerinde durulabilir.

 Rüyada Kan Tükürmek

 Rüyada kan tükürmek, büyük bir yanılgıya düşüldüğüne yorumlanır. Rüya sahibinin boş yere birini suçladığına ve bunun cezasını çekeceğine tabir edilir. Kan kustuğunu gören kimse, kendi hayatında bir kişiye kötü ithamlarda bulunmuştur. Etrafında gariban bir kişiyi ezmiştir. Bu yüzden rüya tabiri yapan kimseler, rüyada kan kusmayı, faziletli bir duruma yorarlar.

 Kişinin derhal, kırdığı insanı bulması ve ondan özür dilemesi gerektiği söylenir. Rüyada kan tükürmek, mertebenin kaybedilmesi demektir. Rüyayı gören şahıs, bir iş yerindeki unvanını kaybedebilir. Müdürse, normal birine döner, vali ise kovulur, kaymakam olur. Büyük bir iş yapıyorsa ondan zarar eder. Küçük işlere başlamak zorunda kalır.

 Kısaca rüyada kan görmek mal kaybedileceğine hikmet edilmiştir. Rüyada kan kusup bayıldığını gören kimsenin dertlerini hiç bitmeyeceği anlamı çıkar. Kan kustuğunu görüp öldüğünü gören kimsenin terk edileceği üzerinde yorumlar yapılmıştır. Kişinin yakınları tarafından terk edilebileceği alimler tarafından yorumlanmıştır. Rüyasında kan tükürüp, sonrasında iyileştiğini görmek, hatalı işlerde geri dönüleceğine rivayet edilmiştir.

 Rüyada Yaradan Kan Aktığını Görmek

 Rüyada yaradan kan geldiğini görme, kötü işlere işaret eder. Genellikle aile içerisinde huzursuzlukların yaşanacağına, birinin başka birini kıracağına rivayet edilir. Rüyada yaradan kan aktığını ve durmadığını görmek, sefil bir duruma işaret eder. Rüyayı gören kişinin maldan yoksun bir hayat süreceğine işaret eder.

 Rüyada başkasının yarasından kan aktığını gören kimseniz, kalp kırabileceğine tabir edilir. Kişinin, rüyasında yaradan kan aktığını görmesi, genel olarak şer olarak tabir edilmiştir. Rüya sahibinin kötü günler göreceğine, kötü günlerinin bitmeyeceğine fazilet edilir. Yara ve kanı birlikte gören insanların işlerinin hep ters gideceğine işaret edilir. Rüya sahibinin işi, gücü ters gitse bile bunun bir dönem olmayacağını, devamlı olacağı tabir edilir.

 Rüya sahibinin güzel işlerden mahrum kalacağı söylenir. Rüyada yaradan akan kan, uzun süreli olursa, kişi çalışıp çabaladığı halde bir şey elde edemeyecektir. Örneğin; bir dükkanı varsa ondan gelir elde edemeyecek. Mallarını artırmak için sürekli çabalıyorsa bunda başarılı olamayacaktır. Rüya sahibinin manevi bir boşluğunun olduğunu bu yüzden başarısız olduğuna hikmet edilmiştir.

 Rüyada Yerde Kan Görülmesi

 Rüyada yerde kan görülmesi çok tehlikeli bir olaya işaret edilir. Rüyada görülen kan, silaha, kadınlı belaya ve malın mülkün suyunu tamamen çekmesine işaret eder. Ancak bu durumların tümünün en şiddetlisinin yaşanacağına rivayetler vardır. Kişi silahlarla tehlikeler içerisinde kalabilir. Kendisine düşmanlar çıkarabilir. Düşmanları silahlı olabilir ve kendisi öldürmeye kast edebilirler.

 Rüya sahibi erkekse sevdiği veya namusu bildiği bir kadın için belaya girebilir. Karısı haricinde kişinin kadınlardan uzak durması gerektiğine işaret edilmiştir. Rüyada yerde kanın görülmesi, mal ve mülkün bittiğine veya bitmek üzere olduğun hikmet edilmiştir. Rivayetlere göre rüyasında yerde ayak izleriyle kan gören kimse, bir cinayete tanıklık edecektir.

 Kişinin bu cinayetle ilgili korkmamasına ama dikkati elden bırakmaması uyarısı yapılmıştır. Alim hocalar, yerde kan görmeyi, her zaman şerre yormazlar. Kimi zaman rüyada kanın yerde olması, hazineye ve fikir sahibi olmaya rivayet edilir. Kişinin kısa sürede zengin olmasına veya ilim sahibi olacağına işaret edilmiştir.

 Rüyada Başka Birine Kan Vermek (Kan Bağışlamak)

 Rüyada başkasına kan verdiğini görmek, fazileti çok derin ve güzel olan bir iş yapılacağına hikmet edilmiştir. Rüya sahibinin yaptığı işin çok lezzetli olduğunu fark etmesine işaret ettiği söylenir. Rüyada kan bağışladığını gören kimse, mutlu bir yuva kuracağına işaret edilmiştir. Rüyada başkasına kan veren kimsenin elinden gelen yardımı yaptığın rivayet edilir.

 Rüya sahibinin vicdan sahibi olduğunu, istese bile kötülükler yapamayacağına hikmetler edilmiştir. Rüyada başkasına kar verdiğini görüp onun hayatını kurtarmak, lazım olunduğu anda, kişinin çok faydalı olacak işler yapacağına rivayet edilir. Rüyada başka birine kan verip, hasta olmak, cimriliğe tevafuk edilir.

 Rüyayı gören kimsenin paylaşırken çok düşündüğüne, oldukça cimri olduğuna hikmet edilir. Rüyada birine kan verip, onun öldüğünü görmek, geç kalmaktır. Herhangi bir şeye mutlaka geç kalınacağı ve çok uzun süreli pişmanlıkların duyulacağı tabir edilmiştir.

 Rüyada Tanınmayan Birinden Kan Almak

 Rüyada hiç tanımadığı birisinde kan aldığını görmek, samimi dostluklara işaret eder. Tanışılacak bu kişinin uzak bir yerden geleceği ve çok mükemmel ilişki kurulacağına hikmet edilir. Rüyada tanınmayan birinden kan almak, yardıma muhtaç olunabileceğine yorumlanmıştır. Kişinin etrafındakileri mutlaka kontrol etmesine delalet eder.

 Etrafta maddi manevi zorluk çekebilen insanları olabileceğine hikmet edilir. Rüyada birinden kan alıp iyileştiğini gören kimse, paranın huzur getirmeyeceği bir yola girecektir. Girdiği yolda çok temiz kalpli bir insanla tanışacaktır. O insan rüya sahibine öğretecekleri ile yol gösterecektir. Rüyayı gören kişinin etrafına bakması gerektiği üzerinde durulur. Rüya gören kimsenin etrafından değil de uzaklardan mutluluk göreceğine işaret eder. Aynı zamanda rüyayı gören şahsın, etrafını pek sevmediğini belirtir.



Farklı bir rüya yorumcusuna göre;
Rüyada vücudunuzda yara bere olmadığı halde kan aktığını görmek, büyük bir zarara uğrayacağınıza, memur iseniz rüşvet alacağınıza,devlet kapısında işi olan biri iseniz rüşvet teklif edeceksiniz demektir. Kanın yaralardan aktığını görmek gam ve keder, hasar ve zarar ile yorumlanır. Kan gölü görmek, görülen mahalde kan döküleceğine işaret olarak yorumlanır. Burnunuzdan kan aktığını görmek,gam ve kederlerinizden kurtulacağınıza, fakat çok akarsa zarara uğrayacağınıza,rüyada kan aldırdığınızı görmek, dinlenmeye ve aynı zamanda sevgiliniz ile güzel günler geçirece­ğinize işarettir. Rüyada kan görmek, duruma göre değişik şekilde yorum­lanır. Bazen mal, evlat, emlak sahibi olacağınıza işarettir. Rüyada az bir kan görmek, az bir iyilik ve az bir menfaate işaretle yorumlanır. Çok kan görmek, çok mal ve çok men­faat elde etmeye işaretle tabir olunur. Rüyada hayvandan kan çıktığını görmek, hükümete itaat­sizlik ile yorumlanır.

Burundan Kan Geldiğini Görmek

Mal ve menfaat ile tabir olunur. Bazen de burundan kan çıktığını görmek, zararla veya elden mal çıkacağına işaretle yorumlanır. Bazen de burundan çıkan kanın elbiseye bulaştığını görmek, mal ve servet sahibi olacağınıza işaretle yorumlanır. Bazende rüya sahibine kötü mal ve günah isabet edeceğine işaret eder. Bir kimse rüyada burnundan kan aktığını görse; görülen burun kanı çok akıcı ve ince olursa, burnu akan kimseye isabet edecek haram mala; eğer kan katı olursa düşük yapılan erkek çocuğa işarettir. Rüyada burnunun kanadığını ve burnunun kanının kendisine fayda vereceğini düşünmek, rüya sahibine âmirinden hayır isabet edeceğine işaret eder. Rüyada burnunun kanadığını ve kanın kendisine zarar vereceği düşünmek, rüya sahibine âmirinden bir söz erişmesine işaret eder. Bir kimse rüyada burnundan bir veya iki damla kan aktığını görse, o kan menfaate işaret eder. Rüyada burnunun kanamasından sonra kendisinde zaaf ve bitkinlik görmek ve kendisinin kuvvetinin gittiğini görmek, rüya sahibinin fakir olacağına işaret eder. Rüyada burnunun kanamasından sonra kendisine kuvvet geldiğini görmek, rüya sahibinin zengin olacağına işaret eder. Burnundan akan kanın hiçbir şeye bulaşmadığını görmek, rüya sahibinin günahtan kurtulmasına işaret eder. Burnundan akan kanın yol üzerine damladığını görmek, rüya sahibinin malının zekatını vereceğine ve onunla yol üzerinde bulunan fakir fukaraya tasadduk edeceğine işaret eder. Yine rüyada burnunun kanadığını görmek, günahtan kurtulmaya işaret eder. Bazen burnunun kanadığını gören kimse, hâzineye ve büyük mala nâil olur. Bazen de, burun kanı, hatıra gelmedik bir yerden üzüntü ve sıkıntı geleceğine işarettir. Rüyayı burnunun kanadığını ve kendisinde bir rahatlık hissettiğini görmek, rüya sahibinin zekat vereceğine yahut elbise alacağına ve şöhrete erişeceğine işaret eder. Bir yara olmadan bedenden çıkan kan, rüşvet ile haram mal elde edeceğinize veya zarar edeceğinize yorumlanır. Bir yaranızdan kan çıktığını görmek, keder ve sıkıntıdan kurtulacağınıza işaretle tabir olunur. Gözünüzden kan çıktığını görmek, üzüntü, keder ve ayrılığa işaretle yorumlanır. Rüya da vücudundan, cilt ve derisinden kan aktığını gör­mek, sağlık ve sıhhatle, selametle tabir olunur. Rüyada kan aldırdığını görmek, hastalıktan kurtuluşa ve şifa bulmaya işaretle yorumlanır. Rüya da adet kanı görmek, bekar için kocaya varacağına, yani evleneceğine işaret, hamile olan kadın için düşük ya­pacağına işaret, adetten kesilmiş ihtiyar kadın için de hastalanacağına işaretle tabir olunur. Ünlü yorumcu Cafer-i Sadık'a göre: Rüyada görülen insan kanı, paraya ve mala da işarettir şeklinde yorumlanır. Bu­na göre, bir kimse, rüyasında kendi vücudundan kan çıktı­ğını veya kan aktığını görse, rüyayı gören kimse, vücudun­dan akan kan miktarınca, malından veya parasında zarar eder, elinden mal veya para çıkar, şeklinde tabir olunur. Bir kimse, rüyasında arka kemiklerinden veya sırtından kan çıktığını veya kan aktığını görse, bu onun günahlarının affedileceğine ve günahlarından kurtulup temizleneceği­ne işaretle yorumlanır. Eğer arkasından çıkan veya akan bu kanın vücuduna bulaşmış olduğunu görürse, bu onun malına veya parasına karışan haram mal ve paranın elin­den gideceğine işarettir. Bir kimse, rüyasında kan içtiğini veya içiyormuş olduğunu görse, bu onun kazancında haram vardır. O kazancına ha­ram mal ve haram para karıştırmış olduğuna veya adının dedikoduya karışacağına işaretle yorumlanır. Bir kimse, rüyasında kendisine şiddetle vurulma sonucu bir yerinden kan aktığını görse, bu onun bol bir rızka ve bereketli bir kazanca kavuşacağına işaretle yorumlanır. Yatakta yatmakta olan hasta bir kimse, rüyasında kendisine şiddetli vurulma sonucu, bir yerinden kan aktığını görse, bu onun (hastanın) ölümüne (öleceğine) işaretle yorumlanır. Bir kimse, rüyasında kendisinden çıkan (akan) kanın şişe­ye konduğunu ve şişenin de kırıldığını görse, bu görülen rüya, onun (rüyayı görenin) hanımından boşanacağına ve­ya hanımının ölümüne (öleceğine) işaret eder. Rüyada görülen kan, haram mala yahut rüya sahibinin işlediği günaha yahut kendisyle günâh kazanılacak bir fiile işarettir. Rüyada kana bulandığını görmek, rüya sahibinin mal sahibi olmasına; yahut haram mal ve büyük günah içinde bulunmasına işaret eder. Rüyada görülen kan, sahibinin hayatına, kuvvet ve malına ve onu teminatı altında bulunduran yardımcya; yahut elbise vs. gibi şeylerden onu örten giysilere; yahut iyilik ve kötülükten kazandığı şeylere işarettir. Bazen rüyada haddinden fazla çıkan kan, rüya sahibinin yardımcısı bulunan anne, baba yahut çocuk ya da ortak tarafından gelen menfaatin kesilmesine işarettir. Rüyada görülen adet kanı, bekâr kız için kocaya; hamile kadın için düşük yapmaya; kesilmiş kadın için de hastalığa işarettir. Rüyada arkadan kan çıkması, günahı terk etmeye, bu kan çevreyi ve elbiseyi lekeler ise haram kazancın elden çıkmasına işaret eder. Kanın, rüyada cilt ve deriden akması sıhhat ve selâmettir. Bazen rüyada vücudundan kan çıktığını ve yara olduğunu görmek, rüya sahibine beden sağlığı ve çok mal gelmesine işaret eder. Kaybolmuş bir kimsenin rüyada vücudundan kan çıktığını ve yara olduğunu görmesi, sağ olarak evine geri dönmesine, hayır ve sevince nâil olmasına işaret eder. Gurbette tanıdığı olan bir kimsenin rüyada vücudundan kan çıktığını ve yara olduğunu görmesi, o kimsenin sağ ve selâmetle evine geri dönmesine işaret eder. Rüyada insan kanı içtiğini görmek, mal ve menfaate nâil olmaya ve bütün fitne ve belalardan kurtuluşa ermeye işarettir. Bazen rüyada insan kanı içtiğini görmek, rüya sahibinin günâhtan ve yaramaz hareketlerden kaçınmasına ve çirkin işlerden kurtulmasına işaret eder. Bir kimsenin rüyada kendi kanını içtiğini görmesi, üzüntü, keder ve meşakkate işaret eder. Bazen rüyada kan içtiğini görmek, haram mala veya gıybet etmeye işarettir. Herhangi bir kasıt olmadan, kan aldırmaksızın ve yara olmaksızın vücudundan kan aktığını gören kimsenin, zengin ise kanın aktığı kadar malı elinden çıkacağına; eğer fakir ise o miktarda eline mal geçeceğine işarettir. Rüyada damardan kan akması, zengin için mal noksanlığına;yoksul için eline mal geçmesine işarettir. Rüyada dişlerinden kan çıktığını görmek, rüya sahibinin akraba yüzünden üzüntü ve kedere düşmesine işaret eder. Rüyada kendi gömleğinde bilmediği yerden gelmiş bir kan olduğunu görmek, rüyayı görenin üzerine yalan bir söz söyleneceğine işarettir. Rüyada gömleğinin kedi kanıyla bulandığını görmek, rüya sahibine bir hırsız tarafından yalan bir söz söyleneceğine işaret eder. Rüyada kendi gömleğinin arslan veya yırtıcı bir hayvanın kanıyla bulaştığını görmek, rüya sahibine galip olan zâlim bir kimsenin yalan bir söz söylemesine işaret eder. Gömleğinin koç kanıyla bulaştığını görmek, rüya sahibine şerefli, zengin ve kuvvetli bir kimsenin yalan bir söz söylemesine işâret eder. Rüyada kan kuyusuna düştüğünü görmek, kan veya haram mal ile tabir olunur. Rüyada yaşadığı yerde kandan bir çukur olduğunu görmek, o yerde kanının döküleceğine işârettir. Bir kimse rüyada kan küpüne yahut testisine veya kandan çukura düştüğünü görse, onu heyecana ve ıstıraba atacak bir kana işâret eder.

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.