Kültür Sanat ‘Sen Olmasaydın’ New York'u salladı!

‘Sen Olmasaydın’ New York'u salladı!

12.11.2008 - 14:26 | Son Güncellenme:

Genç kuşağın güçlü kalemlerinden Uğur Uludağ'ın, ‘biz' olabilmek adına ‘ben'liğinden vazgeçen çiftlerin öyküsünü irdeleyen ‘Sen Olmasaydın' adlı oyunu, New York'ta izleyicilerle buluştu.

‘Sen Olmasaydın’  New Yorku salladı

Oyun, geçen sezon Türk tiyatro klasiği olan ‘Kanlı Nigar' ile Türk izleyicisinin büyük beğenisini kazanan “New York Türk- Amerikan Sanat Topluluğu” (Turkish-American Art Society of New York) tarafından The Kraine Tiyatro Salonu'nda sahnelendi. Gülçin Hatihan ve İbrahim Yazıcı'ya sahnede Özgür Cebioğlu'nun eşlik ettiği iki perdelik komedi, New York’lu sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Birbirlerini ve ilişkilerini farklı koşullarda sınayan çiftin hikayesini anlatan oyun ‘erkekler bizi ne zaman anlayacak’ ve ‘kadınları anlamak olanaksız’ ana konularını etrafında dönüyor.

Kendi yazdığı ve yönettiği oyunun gala gecesi için New York'ta bulunan Uğur Uludağ, kendi Tiyatrosu ESEK'te sergilenen 14 oyunundan sonra, bir oyununun ilk kez New York'ta oynanmasının kendisi için çok sevindirici olduğunu söyledi. Uludağ, “Bu 15'inci oyun. ‘Sen Olmasaydın' şu anda Türkiye'de de bizim ekip tarafından oynanmakta. Oradaki gala gecesinden üç gün sonra da New York’ta oynanmaya başladı. Dünyanın iki ayrı yerinde oyunumun oynanması büyük keyif” diye konuştu.

‘Sen Olmasaydın'ın New York'ta yapılan galasını aralarında New York Başkonsolosluğu çalışanlarının da bulunduğu kalabalık izleyici grubu izledi. Başkonsolos Mehmet Samsar, oyunla ilgili olarak, “Bir Türkçe oyun daha izledik bu akşam. Gerçekten güzeldi, üç oyun boyunca da salonun dolu olacağını tahmin ediyorum. Amerika’daki vatandaşlarımızın Türkçe oyunlara ve Türkçe sanat eserlerine ihtiyaçları olduğunu tahmin ediyoruz. Bu esere de her türlü desteği verdik. New York'taki Türk oyunlarının sayısının artırılmasına çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sahnede Şirin'i canlandıran başrol oyuncularından Gülçin Hatihan da, “İzleyicinin ilgisi çok güzeldi. New York'ta Türkçe oyunlar sergilemeyi sürdürmek istiyoruz. ‘Sen Olmasaydın' New York'ta oynamaya devam edecek ama ABD'nin başka eyaletlerinde de turneye çıkacak” diye konuştu.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Ugur Uludağ'ın yaptığı ‘Sen Olmasaydın’ adlı oyunun New York uyarlamasında, Yonca Kayacan, Onur Selçuk, Zümrüt Atlı, Salih Atlı, Deniz Hancıoğlu, Ebru Yıldız ve İsmail Erguvanlı oyunun prodüksiyonunda görev yaptı.