Tatil Seyir defteri: Six Feet Under

Seyir defteri: Six Feet Under

29.03.2012 - 13:18 | Son Güncellenme:

Büyüdükçe hayal gücünü yitirmeye başlar insan; toplumda fonksiyonel bir yetişkin olmanın gerekliliğidir. Six Feet Under karakterleri bu özveriden habersiz sanki.

Seyir defteri: Six Feet Under

Ölümüne yaşadığımızın altını çizen dizi...

Haberin Devamı

Los Angles’da bir cenaze evi ve onun sahibi ailenin yaşamı. Temanın gölgesinde bir şehir. American Beauty ve Six Feet Under’ın yaratıcısı Alan Ball konuyla ilgili “Sürreal, sisli, havası fırınlanmış bir Los Angles görüntüsü yakalamak için gerçekten çok uğraştık; filmlerde gördüğünüz palmiye ağaçları yerine, boyaların döküldüğü arka sokakları… Çünkü zaten şehrin çoğu gerçekten çirkin. Bunu yakalamaya ve yansıtmaya çalıştık. Ve LA’de yaşamanın tuhaflığını, özellikle de eğer şov endüstrisinde değilsiniz” diyor.

Büyüdükçe hayal gücünü yitirmeye başlar insan; toplumda fonksiyonel bir yetişkin olmanın gerekliliğidir. Six Feet Under karakterleri bu özveriden habersiz sanki. Hepsinin umutsuzca peşine düştüğü illüzyonlar var.

Haberin Devamı


Her şeyden çok aşkın peşindeler. Belki de ezberi unutulan repliklerden ziyade ölümün en büyük düşmanının aşk olduğunu hatırlatan suflörlerle dolu set .

Diğer sıkça başvurulan illüzyonlar ise ölüler ile kurulan diyaloglar

ve belli ki yönetmenin ilgi alanına giren uyku sembolizmi ...

5 sezon süren dizi 2 Golden Globe ve 6 da Emmy’nin hakkını veriyor.

Özetlersek

final bölümünün adı gibi:

‘Everyone’s waiting’

sırasını salmayı…

Ve sonra

herkes unutuyor beklediğini.

ouch!