Kültür Sanat SİYAD Ödülleri 3 Mart'ta verilecek!

SİYAD Ödülleri 3 Mart'ta verilecek!

31.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) "Türk Sineması Ödülleri", 3 Mart’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

SİYAD Ödülleri 3 Martta verilecek

SİYAD Genel Başkanı Murat Özer ve Genel Sekreteri Deniz Yavuz’un katılımıyla Dirty Bar’da yapılan basın toplantısında, bu yılki ödüller için belirlenen adaylar açıklandı. Özer, 11 dalda dağıtılacak SİYAD ödüllerine aday olacak isimlerin Sinema Yazarları Derneği’nin 55 üyesinin katılımıyla tespit edildiğini ve her dal için 5’er aday belirlendiğini söyledi.

Ödül töreninden önce 28 Şubat’ta tekrar toplanacak sinema yazarlarının, ödüle değer bulunanları belirleyeceğini belirten Özer, ödül alanların Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da 3 Mart tarihinde düzenlenecek gecede açıklanacağını kaydetti.

Özer, bu yıl Türk Sineması Ödülleri’nin yanı sıra SİYAD’ın 2006-2007 sezonunda "En İyi Yabancı Film" seçtiği "Pan’ın Labirenti"nin de ödül alacağını belirterek, ödül dağıtılacak 11 ana dalın dışında "2007’nin Umut Veren Sanatçısı"nın da belirleneceğini bildirdi. Açıklanan listeye göre, ödüle aday gösterilenler şunlar: "En İyi Film" dalında: "Adem’in Trenleri", "Kabadayı", "Mutluluk", "Sis ve Gece" ile "Yumurta". "En İyi Yönetmen" dalında: Abdullah Oğuz, Barış Pirhasan, Onur Ünlü, Semih Kaplanoğlu, Turgut Yasalar.

"En İyi Erkek Oyuncu" dalında: Cem Özer, Haluk Bilginer, Kenan
İmirzalıoğlu, Murat Han ve Nejat İşler. "Cahide Sonku-En İyi Kadın Oyuncu" dalında: Fadik Sevin Atasoy, Nurgül Yeşilçay, Özgü Namal, Saadet Işıl Aksoy, Şenay Aydın.

"Mahmut Tali Öngören-En İyi Senaryo" dalında: İsmail Doruk, Kubilay Tunçer-Elif Ayan-Abdullah Oğuz, Semih Kaplanoğlu-Orçun Köksal, Turgut Yasalar ve Yavuz Turgul. "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında: Hakan Boyav, İlyas Salman, Rasim Öztekin, Ufuk Bayraktar ve Volga Sorgu. "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında: Aslı Tandoğan, Derya Alabora, Selma Ergeç, Yıldız Kenter ve Zeynep Tokuş.

"En İyi Görüntü Yönetmeni" dalında: Eyüp Boz, Gökhan Tiryaki, Mirsad Herovic, Özgür Eken, Peter Steuger. "En İyi Müzik" dalında: Cengiz Onural-Cenk Erdoğan, Mehmet Erdem-Özgür Akgül-Alp Erkin Çakmak, Selim Demirdelen, Sunay Özgür-Ender Akay ve Zülfü Livaneli.