Kültür Sanat Siyah Beyaz ve Renkli'den bir suç eleştirisi: Annemin Cinayet Listesi

Siyah Beyaz ve Renkli'den bir suç eleştirisi: Annemin Cinayet Listesi

05.02.2013 - 11:34 | Son Güncellenme:

Alternatif tiyatro gruplarından “SiyahBeyazveRenkli (SBR)”, Ateş Yüzlü adlı son oyunlarından sonra, bu sezon da "Annemin Cinayet Listesi" adlı bir komedi ile seyircileriyle buluşuyor.

Siyah Beyaz ve Renkliden bir suç eleştirisi: Annemin Cinayet Listesi

Başrollerini hem tiyatro sahnelerinden hem de ekranlardan tanınan oyuncular Sevil Akı, Haki Biçici, İmer Özgün, Çağrı Şensoy ve Edip Tepeli' nin paylaştığı "Annemin Cinayet Listesi”nin yönetmenliğini ise Hüseyin Sevimli ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle tanınan oyuncu Salih Bademci üstleniyor.

Haberin Devamı

Javier Daulte, Alejandro Tantanian, Rafael Spregelburd isimli üç Arjantinli oyun yazarının kaleme aldığı oyun, toplumdaki "suç" olgusunu ve bu olguya karşı sahip olduğumuz genel geçer yargı ve bilgileri, bir anne ve üç çocuğundan oluşan orta sınıf bir aile ile bir polisin gözünden oldukça renkli ve bir o kadar da trajikomik bir biçimde ortaya koyuyor. Baştan sona yüksek bir enerji, birbirini izleyen sıradışı olaylar ve eğlence ile devam eden oyun bir yandan da seyirciyi sahip olduğu yargıların ne denli samimi ve güvenilir olduğuna dair bir sorgulamayla başbaşa bırakıyor.

Aralık ayında prömiyerini yapan oyun, 11 Şubat’ta Kenter Tiyatrosu’nda yapılacak gala gecesinden önce, 6 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 7 Şubat’ta ise Emek Sahnesi’nde seyircilerinin karşısına çıkacak.