Kültür Sanat Siz de bir sabah rock yıldızı olarak uyanabilirsiniz

Siz de bir sabah rock yıldızı olarak uyanabilirsiniz

11.01.2012 - 09:48 | Son Güncellenme:

Efes Dark’ın genç müzisyenlere yeteneklerini sergileme ve müzik dünyasında yer edinme fırsatı sunmayı amaçlayan müzik yarışması Rock’n Dark 5 müzikseverlerle buluşuyor.

Siz de bir sabah rock yıldızı olarak uyanabilirsiniz

Rock’n Dark 5 kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilecek bölge finallerinde mor ve ötesi, Gripin ve Model sahne alacak. Rock’n Dark Müzik Yarışması 5’te birinci seçilen grubun şarkısı dijital single olarak piyasaya çıkacak ve şarkının video klibi de çekilerek Dream TV’de yayınlanacak.

Haberin Devamı

Gece Production organizasyonu ile Efes Dark tarafından düzenlenen Rock’n Dark Müzik Yarışması 5, bu sene de genç müzisyenlere yeteneklerini keşfetme ve müzik dünyasında yer edinme imkânı sunacak. Bu yıl 27 Ocak’ta Ankara bölge finaliyle başlayacak olan yarışma sırasıyla Eskişehir, İstanbul, Adana, Antalya, İzmir, Bursa ve Konya’nın ardından Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek büyük finalle son bulacak.


Bölge finallerinde sahnede canlı performanslarını sergileyecek gruplar arasından jüri ve halk oylaması sonucunda bölge birincileri seçilecek ve birinciler yarı finalde ilk üçe girmek için yarışacak. Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek finalde de Rock’n Dark 5’in birincisi belirlenecek.

Haberin Devamı


“Türkiye’de çok yetenekli rock müzisyenleri ve grupları olduğunu biliyoruz. Onlara kendilerini gösterme fırsatı veriyoruz.”
Rock FM’in program yapımcılarından Mesut Süre’nin rock yıldızlığı kavramına ilişkin bir stand-up gösterisi yaptığı ve son yarışmanın birincisi Sade grubunun da canlı performans sergilediği tanıtım toplantısında Rock’n Dark 5’in detaylarını aktaran Efes Türkiye Efes Markaları Pazarlama Müdürü Koray Ardıç; “Rock, sadece bir müzik türü değil, toplumların sanata ve dolayısıyla hayata bakış açısını şekillendirmede önemli rol sahibi olan zengin bir kültür. Genel kanının aksine, rock müzik, alt dallarıyla birlikte birbirinden farklı kesimlerin zengin bakış açılarını içinde barındıran bir çatı kültürü olma özelliği taşıyor. Efes Dark markası ile Türkiye’de rock’ı belirli yargı ve kalıpların dışına taşıyarak, daha geniş kitlelere ulaşması için samimi bir çaba içindeyiz. 2007 yılından bu yana da Rock’n Dark adı altında düzenlediğimiz yarışmamızla Türkiye’nin dört bir ucundan amatör rock gruplarına yeteneklerini gösterme ve aynı zamanda ünlü gruplarla aynı sahneyi paylaşma imkânı sağlıyoruz. Türkiye’de çok yetenekli rock müzisyenleri ve grupları olduğunu biliyoruz. Onlara kendilerini gösterme fırsatı veren bir platform oluşturarak amatörlükten profesyonelliğe giden yolda aracı olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Bu yıl ilk defa online olarak da yayınlanan ve Türkiye’nin birçok farklı ilindeki basın mensuplarının da takip ettiği toplantıda konuşma yapan yarışmanın jüri üyelerinden Selim Serezli de; “Rock’n Dark Müzik Yarışması’nın benim için en önemli tarafı ve diğer tüm yarışmalardan en büyük farkı; organizasyonu değişik şehirlere taşıyarak, yarışmaya o bölgeden katılan grupları yerinde izleme ve değerlendirme imkanı sağlaması. Oralara giderek, hem orada müzik yapan gençlerin, hem de rock müzik dinleyicilerinin nabzını yoklamak başka hiçbir organizasyonda elde edemediğimiz bir fırsat. Müziğin tek bir merkezde şekillenerek tıkanmasının önüne geçebilmek adına hatırı sayılır bir çaba. Bu etkinlikler genç müzisyenlerin, müzik sektöründe faal olan profesyonel menajer, yapımcı, müzik prodüktörü, sanatçı, radyo yöneticisi, müzik televizyonu yöneticileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelebilmeleri ve temas kurabilmeleri anlamında da önemli bir ayrıcalık sunuyor” dedi.

Haberin Devamı


Genç Müzisyenler Profesyoneller Tarafından Değerlendirilecek
Bu yıl da Rock’n Dark’ta birbirinden önemli isimler jüri koltuğunda yer alacak. Amatör rock gruplarının performanslarını; Müzik yapımcısı Selim Serezli, müzik prodüktörü Haluk Kurosman, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan, Rock FM Yayın Yönetmeni ve Prodüktör Metehan Mert Çakır, gazeteci ve müzik yazarı Barış Akpolat, menajer Can Sertoğlu, Gece Yolcuları grubunun solisti Edis İlhan, müzisyen ve yazar Melis Danişmend değerlendirecek.

Haberin Devamı

Dereceye Giren Grupları Önemli Fırsatlar Bekliyor!


Rock’n Dark Müzik Yarışması 5’te birinci seçilen grubun şarkısı dijital single olarak piyasaya çıkacak ve şarkının video klibi de çekilerek Dream TV’de yayınlanacak. İkincilik ödülünü alan grup uluslararası bir müzik festivalini izleme fırsatını yakalarken, üçüncü seçilen grup ise kendi şehrinde tam bir yıllık prova stüdyosu kullanımı hakkı elde edecek.

Rock’n Dark Müzik Yarışması 5 Etkinlik Takvimi
27.01.2012 Ankara Bölge Finali J.J.Balans
24.02.2012 Eskişehir Bölge Finali Hayal Kahvesi
03.03.2012 İstanbul Bölge Finali Garaj İstanbul
17.03.2012 Adana Bölge Finali Seyhan Otel-Adres Bar
24.03.2012 Antalya Bölge Finali Dedeman Otel
06.04.2012 İzmir Bölge Finali İzmir Arena
04.04.2012 Bursa Bölge Finali Bursa Suare
27.04.2012 Konya Finali Rixos Otel
Mayıs 2012 Büyük Final - İstanbul

Haberin Devamı

Rock’n Dark 4 yılı Geride Bıraktı!

Rock’n Dark’ta bugüne kadar; 45 ünlü, 108 yarışmacı grup sahne aldı. 4 yılda 44.850 km yol yapan Rock’n Dark kapsamında toplam 11 şehirde 41 konser gerçekleştirildi. Konserlere katılan 20.000’inden fazla müziksever keyifli saatler geçirdi.

Katılımın her yıl arttığı yarışmada bugüne kadar Samsun’dan Adelaide (2007), Çanakkale’den Batı Yakası (2008), Antalya’dan Gizli Özne (2009) ve Ankara’dan Sade (2010) isimli gruplar Türkiye birinciliğini kazandılar. Profesyonel kariyerlerinin ilk adımlarını Rock’n Dark sayesinde atan bu gruplar; albüm, dijital single, video klip sahibi oldu. Ayrıca birinciler Türkiye’de ve yurt dışında önemli festivallerde sahne alma fırsatı yakaladı. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan gruplar ise prova stüdyosu kullanımı ve enstrüman seti gibi ödüllerle müziklerini geliştirmek için kendilerini cesaretlendirecek imkanlara kavuştu.

Rock’n Dark Müzik Yarışması organizasyonlarında bugüne kadar; mor ve ötesi, Kargo, Nev, Ogün Sanlısoy, Anima, Yüksek Sadakat, Moğollar, Gece Yolcuları, Gripin, Manga, Hayko Cepkin, Seksendört ve Emre Aydın sahne alarak gidilen şehirlerde unutulmaz konserlere imza attı. Ayrıca dünyaca ünlü New Model Army ile Anneke van Giersbergen de önceki yıllarda Rock’n Dark Müzik Yarışması finallerinde sahne aldı.

Yazarlar