Ebeveyn Televizyonsuz bir öğle sonrası için 5 öneri

Televizyonsuz bir öğle sonrası için 5 öneri

10.05.2010 - 10:31 | Son Güncellenme:

"Onu televizyondan uzak tutman gerektiğini biliyorum. Ama öğleden sonra zaman sanki geçmiyor. Sıkılmasını da istemiyorum."

Televizyonsuz bir öğle sonrası için 5 öneri

“Onu televizyondan uzak tutman gerektiğini biliyorum. Ama öğleden sonra zaman sanki geçmiyor. Sıkılmasın istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Minik bebeğim ve benim için önerileriniz olabilir mi?”

Haberin Devamı

1. Müzeye gidin: kültür turlarına şimdiden başlayabilirsiniz. Anlayamayacağını düşünmeyin. Bir gezi ya da sergiye gidin gördüklerinizi ona gezi süresince anlatın. En az üç saati bu şekilde geçirin. Hem öğrenir, hem yorulur… Eve döndüğünüzde dinlenmek isteyecek.
2. Marifetli eller: Çocuklar yemek yapmaya bayılır. Bir masanın başına geçin. Birlikte krep ya da kek hamuru hazırlayın. Hatta akşam yemek hazırlığında size yardım etmesine izin verin. Çok eğleneceksiniz.
3. Ev de oyun alanı olabilir
Macera oyunu: Mobilyalarınızı kullanarak engelli bir parkur oluşturun. Sandalyeleri gelişigüzel odaya yerleştirin. Halıları rulo yapıp yere bırakın. Belirli bir sürede, belirli bir yere ulaşmasını isteyin. Bu oyun onun için geçekten heyecan verici olacak.
Çiz, boya, dağıt…: Yere dev bir kağıt örtü serin. Pastel, guaj, keçeli, evde bulunan bütün renkli kalemleri çıkartın. Beraber resim yapın. Hatta ondan kağıdın üzerine yatmasını isteyin ve kalemlerle çevresini çizerek onun resmini çizin. Kahkaha seslerini duyabiliyoruz.
Sakla, bul!: Gözlerini bir bez ya da kumaş parçasıyla bağlayın. Odanın bir yerine radyo ya da tik tak’ları duyulan bir çalar saat yerleştirin. Nereye gitmesi gerektiğini söyleyerek onu yönlendirin. Sakladığınız nesneyi bulduğunda, bu onun en büyük zaferi olacak.
4. Birlikte oyun oynayın: Bir oyuncakla en fazla yarım saat oynayabiliyor değil mi? sonra da huysuzluk yapmaya başlıyor. Sevdiği bir oyuncakla beraber oynamayı teklif edin. Sizinle beraberken daha mutlu olduğu için, çok daha uzun süre o oyunla ilgilenecek.
5. Yürüyüşe çıkın: Havalar ısındı. Yakınlardaki bir parka gidin. İlla bir çocuk parkı olmasına da gerek yok. Beraber yürümenin tadına varın. Kucağınıza gelmek istediğine ona hemen teslim olmayın. Bırakın biraz yorulsun. Temiz hava alsın. Yürüyüş sırasında çevrede olan biten hakkında onunla konuşun. Büyüdüğüne inanıp, size eşlik edecek!

Haberin Devamı

Formsante Bebek, Mayıs 2010