Kültür Sanat Titanic’in büyük sırrı yıldızlarda mı saklı?

Titanic’in büyük sırrı yıldızlarda mı saklı?

02.04.2012 - 15:16 | Son Güncellenme:

Atlas Okyanusu’nun 12 bin feet derinliğinde100 yıldır gizemini koruyan Titanic’in büyük sırrı yıldızlarda mı saklı?

Titanic’in büyük sırrı yıldızlarda mı saklı

Dünyanın en büyük gizemlerinden biri olarak kabul edilen Titanic’inokyanusun soğuk ve derin sularına gömülüşünün 100.yılı nedeniyle Oscar ödüllü yönetmenJames Cameron ve ünlü tarihçi, yazar Tim Maltin tarafından çekilen iki farklı belgesel film, E.C.A.’nın katkılarıyla 8 Nisan Pazar gününden itibarentüm dünya ile aynı anda Türkiye’de gösterime giriyor.

Haberin Devamı

Titanic’ın sırları ile başlayan macera, “E.C.A. ile Keşfet” iletişim platformuna konu olan farklı keşiflerle devam ediyor. Keşfetmek üzerine kurulu bir dünyanın kapılarını açan E.C.A., sunduğu bu yeni platformda hayatın farklı yönlerini gösteriyor. Macera tutkunu, keşfetmeyi seven, yeni arayışlar içinde olan herkes E.C.A. ile keşfetmenin farkını yaşıyor.


Yıllardır bilim adamlarından kaşiflere, denizcilerden macera tutkunlarına kadar herkesin merak ettiği “Titanic Neden Battı?” sorusu, Türkiye’nin köklü markalarından E.C.A.’nın katkılarıyla 8 Nisan Pazar gününden itibaren Türkiye’de gösterime girecek olan iki belgesel filmde yanıt arıyor.


Oscar ödüllü yönetmen James Cameron ve ünlü tarihçi, yazar Tim Maltin tarafından çekilen belgesel filmler, 14 Nisan 1912 günü, arkasında pek çok soru işareti bırakarak okyanusun derin sularına gömülen Titanic’in yıllardır sakladığı gizemini gün ışığına çıkartıyor.
E.C.A.’nın katkılarıyla National Geographic Channel’de 8 Nisan Pazar günü birçok ülke ile eş zamanlı olarak ilk gösterimi gerçekleşecek olan ünlü yönetmen James Cameron imzalı “Son Söz” belgeseli facianın ardında henüz cevaplanmamış sorulara yanıt bulmaya çalışırken, 10 Nisan Salı akşamı ekranlara gelecek olan tarihçi ve yazar Tim Maltin’in çektiği “Dosya Kapandı” belgeseli ise, bu büyük gizemin ip uçlarını gezegen ve yıldızlarda arıyor.

Haberin Devamı


Oscar Ödüllü Ünlü Yönetmen
James Cameron ile Son Söz …


Titanic: James Cameron ile Son Söz belgeselinde gelmiş geçmiş en meşhur gemiyle ilgili son inceleme ve soruşturmayı bizzat Cameron yönetiyor. Titanic'i keşif için bugüne kadar otuzun üzerinde dalış yapmış olan Cameron makine mühendisleri, gemi inşa mühendisleri, sanatçılar ve tarihçilerden oluşan uzman bir ekip toplayarak "asla batmaz" denilen bu geminin neden ve nasıl battığı ile ilgili sırları inceliyor. Ekip üyeleri Cameron'ın batık sahasına yaptığı otuzu aşkın dalış sırasında çekmiş olduğu olağanüstü görüntüleri, tarih kayıtlarını, faciadan kurtulanların anlattıklarını ve Cameron'ın uzun metrajlı filminden alıntı görüntüleri kullanarak eşsiz uzmanlıklarını konuşturuyor ve facianın ardındaki henüz cevaplanmamış sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı


Ünlü tarihçi ve Yazar
Tim Maltin ile Dosya Kapandı …


Titanic: Dosya Kapandı izleyicilere, tarihçi ve yazar Tim Maltin'e ait çığır açacak yeni bir teori sunuyor. Bu teori geminin talihsiz yolculuğunu ve son saatlerini inceleyerek, elde edilen çıkarımları belgeler ve canlandırmalarla birleştiriyor. İki saatlik bu özel programda Titanic'i sona götüren o gecenin benzersiz koşullarının yeniden canlandırılması amacıyla göz alıcı bilgisayar destekli görüntülere ve bir dizi deneylere de başvuruluyor. Maltin, faciadan hayatta kurtulanların ifadeleriyle seyir defterlerini didik didik ettikten sonra, cevabın kelimenin tam anlamıyla yıldızlarda saklı olduğunu fark ediyor.

Yazarlar