Kültür Sanat Türkiye’den Kosova’ya caz esintisi

Türkiye’den Kosova’ya caz esintisi

25.03.2013 - 17:03 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleri Kosova’nın başkenti Priştine’deki Türk Caz Haftası’nda buluşuyor.

Türkiye’den Kosova’ya caz esintisi

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiği tarafından İstanbul Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Türk Caz Haftası ikinci kez caz tutkunlarını buluşturuyor. 2 – 6 Nisan tarihleri arasında Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenecek “Türk Caz Haftası” kapsamında Türkiye’nin en değerli caz müzisyenleri çeşitli salonlarda sahne alıyor.

Haberin Devamı

“Caz”lan sloganıyla ikinci kez düzenlenen etkinliğin açılışı 2 Nisan Salı günü Kosova Ulusal Tiyatrosu’nda “Kerem Görsev Chamber Jazz” ile gerçekleşiyor. 3 Nisan Çarşamba günü “MadenÖktemErsönmez” ve 4 Nisan Perşembe günü caz bestelerinin bilgisayar ve elektronik altyapılarla hazırlanmış düzenlemelerini, beşliye konuk olan müzisyenlerle sahneye taşıdığı “Cereyanlı” isimli projede Alp Ersönmez, caz vokalisti Elif Çağlar ile Oda Tiyatrosu’nda performans sergileyecek. “Selen Gülün Quintet” 5 Nisan Cuma akşamı Shehi21 konser salonunda sahne alacak ve haftanın kapanışı “Burhan Öçal & İstanbul Oriental Ensemble” ile 6 Nisan Cumartesi yine Ulusal Tiyatro’da gerçekleştirilecek.

Ayrıca hafta boyunca Türkiye’den gelen müzisyenlerle Kosovalı müzisyenlerin birlikte atölye çalışmaları ve konserlerden sonra ise Hamam Caz Bar’da doğaçlama caz dinletilerinin düzenlenecek.

Haberin Devamı

Türk Caz haftası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiği tarafından “Serbest Müzisyenler ve Yapımcılar Derneği” işbirliğinde Türkiye İş Bankası başta olmak üzere Kosova Kültür Bakanlığı, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Türk Hava Yolları, LİMAK, BKT, TEB, ENKA, Swiss Diamond Hotel, Kamila Çikolata, Universal Gıda, Atlantik Grup, Newco Balkan, Konak İnşaat, Marigona Konutları, Kosova E Re, Uluslararası Medicine Hastanesi ve Tiffany Restorant gibi pek çok Kosovalı ve Türk firmanın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.