Kültür Sanat Vendetta, Gunpowder ile geri döndü

Vendetta, Gunpowder ile geri döndü

24.10.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

Gunpowder dizisi geçtiğimiz hafta sonu yayınlanmaya başladı. BBC yapımı dizi V for Vendetta sevenlerin fazlasıyla aşina olacakları bir yapım.

Vendetta, Gunpowder ile geri döndü

Gunpowder dizisi BBC ekranlarında yayınlanmaya başladı. "Remember remember 5th of November" mottosuyla hatırladığımız V for Vendetta ile aynı konuyu ele alan dizi, film hayranları tarafından ayrı bir heyecanla bekleniyordu.

Haberin Devamı

Kit Harrington'ın başrolünde yer aldığı dizi imdb'de ilk bölümü sonrası 8 puan almayı başardı. Dizi, o bilindik tarihi olaya odaklanıyor. Kraliçe 1. Elizabeth'in ardında varis bırakmadan hayatını kaybetmesi üzerine İngiltere'yi saran taht kavgalarıs onucu 1. James taç giyerek krallığını ilan eder. Ancak mezhep kavgalarının hakim olduğu ülkede, James'in krallığından hoşnut olmayanlar da vardır. 5 Kasım 1605'te tarihe "Barut Komplosu" olarak geçen olayda Guy Fawkes, Kral 1. James de içerideyken Parlamento binasını havaya uçurmaya çalışır. Amacına ulaşamadan engellenen Guy Fawkes, vatan hainliğinden idam edilir.

Dizi de bu tarihsel olay etrafından şekillenmekte. Şu ana kadar üç bölüm olarak belirlenen dizinin gelecek bölümü merakla bekleniyor.