Kültür Sanat Yıldızların altında müzik

Yıldızların altında müzik

11.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yıldızların altında müzik

Yıldızların altında müzik



Yıldızların altında müzik
Rumelihisarı Yıldızlı Geceler’de ilk dört gün, İstanbullular için tam anlamıyla "Nilüfer’li geceler". Tam 57 gece boyunca yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak olan Rumelihisarı’nın programında konserlerin yanı sıra sahne şovları da var. Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan, Beyazıt Öztürk, Levent Kırca & Oya Başar Tiyatrosu, organizasyonda sahne gösterileriyle yer alırken, aralarında Hülya Avşar, İlhan Şeşen, Erol Evgin - Murat Evgin, Zerrin Özer, İbrahim Tatlıses, Teoman, Yaşar, Fazıl Say, Sibel Can, Grup Gündoğarken, Sertab Erener, Levent Yüksel ve Mustafa Sandal’ın da bulunduğu isimler İstanbul gecelerini renklendirecek.
Organizasyon, yabancı konukları ile de ilgi çekiyor. Yarı Çinli yarı Taylandlı keman virtüözü Vanessa Mae, Rumelihisarı’nın ilk konuklarından. 14 yaşında klasik akustik keman ile modern elektro keman soundlarını birleştiren, alternatif keman müziği üzerine çalışmaya başlayan Vanessa Mae’yi izlemek isteyenler, ajandalarında 13 Temmuz’u işaretlesinler.
Bir diğer konuk, Akdeniz müziğinin başarılı ismi Amr Diab. Avustralya’dan Amerika’ya, dünyanın her köşesinde verdiği konserlerle tanınan Amr Diab, sahne performansıyla da dikkat çekiyor ki kendisi "Rebellious / Asi" olarak da anılıyor. Diab, "Habibi", "El Alem Alla", "Awadony", Angela Dimitriou ile düeti "Eleos" ve İstanbullu izleyicilerinin daha önce Caz Festivali’nde izleme fırsatı bulduğu Khaled ile düeti "Albey" gibi şarkılarını topladığı son albümüyle sevenlerini büyüleyeceğe benzer.
Kanadalı caz yorumcusu Diana Krall, müzik kariyerine bir restoranda haftada üç gece konser vermekle başladıysa da 1997’de en iyi caz vokal performansta Grammy Ödülü’nü aldı. Bu ödül ile 25 yıl sonra Grammy alan ilk caz şarkıcısı ünvanının da sahibi olan Diana Krall, son albümünü Londra Senfoni Orkestrası ile kaydetti.

Ayrıntılı bilgi için adresinden yararlanabilirsiniz. Bilet satış bilgileri ise www.biletix.com adresinden ya da (0216) 454 15 55 numaralı telefondan edinilebilir.