Gündem Perinçek: Kobani düşerse Türkiye artık rahatlar

Perinçek: Kobani düşerse Türkiye artık rahatlar

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde bir otelde partisince düzenlenen bir toplantıda “Türkiye’nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet” konulu bir konferans verdi.

Perinçek: Kobani düşerse Türkiye artık rahatlar

Perinçek, “Türkiye olarak Kürt koridorunu izin veremeyiz. Peşmergenin Suriye’ye geçişine izin vermek son derece yanlıştır. Türkiye’nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Peşmergenin savaşma kabiliyeti yoktur. PKK’da savaşamıyor, çil yavrusu gibi dağıldı. Yoksa onları kırdırmak için mi gönderiyorlar” dedi.
Kobani’nin önümüzdeki günlerde düşeceğini belirten Perinçek, bunun Türkiye’yi de ve Kürtleri’de rahatlatacağını söyledi. Perinçek, Kobani’nin düşmesinin Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından da çok önemli bir gelişme olacağını söyledi. “Kobani düşerse Ankara düşer söyleminin” boş ve saçma sapan laflar olduğunu ifade eden Perinçek, “Kobani düşerse Türkiye bütünleşir. Kobani diye bir şey kalmayacak. Orada Rojava’ymış, Kürt koridoruymuş, Kürdistan’ı kurmakmış, o hayaller yıkılıyor.

‘Hayal ediyorlar’
Kobani düşerse Ankara düşer, saçma sapan laflardır. Kobani zaten düşecek. ABD’nin piyonları ABD kendilerini destekliyor diye devletçikler, hükümetçikler kuracaklar diye hayal ediyorlar. Hiç böyle şansları yoktur. Kürt koridoru darma duman oldu. Bu Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından çok önemli bir gelişmedir. Onun için Kobani düşerse Türkiye’de ve Kürtler’de rahatlar. Birlik ve beraberlik yolunda en önemli adım da atılmış olur” dedi.