Gündem Perinçek Strasbourg yolcusu

Perinçek Strasbourg yolcusu

20.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Ergenekon davası nedeniyle hakkında verilmiş olan yurtdışına çıkış yasağı İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile kaldırıldı.

Perinçek  Strasbourg  yolcusu

Kararın ardından Perinçek’in, AİHM Büyük Daire’de görülecek “İsviçre-Perinçek” davası için 28 Ocak’ta Strasbourg’a gitmesinin yolu açıldı. Duruşmadan bir gün önce, 27 Ocak’ta Strasbourg’a gideceğini belirten Perinçek, “AİHM’de kazandığımız dava Türkiye adına bir milattır. Türkiye için hayati öneme sahip böylesi bir milli görevi kimsenin baltalamaya hakkı yoktu” dedi.
Perinçek, davaya destek için AKP, CHP ve MHP’den de bazı milletvekillerinin geleceğini belirterek, “Talat Paşa Komitesi’nden yurtdışına çıkış yasağı olmayan çok sayıda arkadaşımız ile yazar, aydın, işadamı ve sendikalardan çok sayıda kişi Strasbourg’da olacak. 28 Ocak’ta vakur bir duruş sergileyeceğiz” diye konuştu.
Perinçek, 10 yıl önce “Ermeni soykırımının inkarını yasaklayan” yasa çıkaran İsviçre’ye giderek konferanslar vermiş ve konuşmaları nedeniyle 2007’de 3 ay hapse mahkum etmişti. Perinçek, AİHM’e başvurmuş, AİHM de 2013’te İsviçre’nin insan hakkı ihlali yaptığına hükmetmişti. İsviçre’nin temyiz başvurusu üzerine davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.