Teknoloji Periscope’un Bu Güncellemesi, Rahat Bir Nefes Aldıracak!

Periscope’un Bu Güncellemesi, Rahat Bir Nefes Aldıracak!

10.04.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan canlı yayın uygulaması Periscope, bugün güncellendi. 1.0.2 güncellemesi, yeni özellikler ve hata düzeltmeleriyle birlikte, şu an indirilebilir konumda.

Periscope’un Bu Güncellemesi, Rahat Bir Nefes Aldıracak

Güncelleme, “Global” sekmesiyle geliyor. Bu sekmede kullanıcılar, dünya çapında yapılan en yeni yayınların listesine kolaylıkla ulaşabilecekler. “Home” akışı ise, kullanıcının ilgilenebileceği yayınları/kayıtları gösterecek. Bu ikisine eklenen “Sadece Takipçi” sekmesi, yayına yapılan yorumların yalnızca takipçilerle sınırlandırılmasını sağlayacak. Yenilenmiş bloklama özelliği ile bir yorumun üzerine dokunmak ve çıkan seçenekler arasında “Block”a dokunmak vasıtasıyla kişileri engellemek mümkün. Bu, sürekli uygunsuz şeyler yazan kullanıcıların engellenmesini kolaylaştırarak, kullanıcılara rahat nefes aldıracak bir özellik.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanı sıra, Twitter’ın “Verified” badge’ini de görebildiğimiz Periscope, performans iyileştirmelerine de kavuşmuş. Hem önbellekleme konusunda, hem de arayüz konusunda hız kazanan canlı yayın uygulaması, tüm bu özellikleriyle ve ücretsiz olarak şuradan indirilebilir.

Periscope hakkında, geliştiricileri tarafından şöyle bir açıklama yapılmıştı: “Bir yılı aşkın bir süre önce başkasının gözünden dünyayı keşfetme fikrine hayran olduk. Ukrayna’da bir protestocunun gözüyle görmek nasıl olurdu? Ya da Kapadokya’da sıcak hava balonundan gün doğumunu izlemek? Bu çılgınca gelebilir, ama biz ışınlanmaya yakın bir şey yaratmak istedik. Olayları ve yerleri keşfetmenin birçok yolu varken, biz bir yeri o anda canlı video aracılığıyla yaşamaktan daha iyi bir yol olmadığına inandık. Bir resim bin kelimeye değer olabilir, ancak canlı bir video seni alıp anında o yere götürüp çevreyi gösterebilir.”