Gündem Peşmerge savunmada

Peşmerge savunmada

10.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kasabanın tamamen boşalmasına rağmen bazı aileler zaman zaman evlerine gelip ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra tekrar dağlık alanlara gidiyor.

Peşmerge savunmada

Bu arada Şeyhan, Baadre kasabaları ile onlarca köyde yaşayan Ezidiler de bölgeyi tamamen terketti. Köy ve kasabalar tamamen insandan arındırılırken, IŞİD’in saldırılarına önlem amacıyla Peşmergeler birçok noktada mevzi kazıp savunma pozisyonuna geçti.
IŞİD’e karşı Peşmergenin saldırıları ve başarıları Kürt televizyonları tarafından dakika dakika canlı olarak veriliyor. Kürt yöneticiler de televizyonlara çıkarak IŞİD’e karşı Peşmerge’nin büyük bir mücadele verdiğini, ilerleme kaydettiğini aktarıyor. Bu tür yayınlanlar özellikle Erbil, Dohuk ve Zaho bölgesinde etkili oluyor.

Destek görüntüleri
Özellikle Dohuk ve Zaho’da yüzlerce genç, araçlar ve Kürt bayraklarıyla Peşmerge’ye destek gösterileri yapıyor. Gösterilerde gençlerin silahlanmaları isteniyor. Bölge genelinde IŞİD’e karşı bir seferberlik hazırlığı göze çarpıyor. Özellikle KDP, gençlere Kürdistan’ın savunmasında yer almaları ve cepheye gitmeleri yönünde çağrılar yapıyor.

Haberin Devamı

THY Erbil’e gündüz uçuyor

Türk Hava Yolları (THY), güvenlik sebebiyle iptal ettiğini açıkladığı Erbil seferlerini, gündüz saatine alarak uçuşlarını yapmaya başladı.

Yazarlar