Gündem Pilot Hançer: Devrelerim FETÖ’cüydü

Pilot Hançer: Devrelerim FETÖ’cüydü

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Özel Kuvvetler Komutanlığı Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin hazırladığı üçüncü iddianamenin şüphelisi pilot üsteğmen Uluç Hüseyin Hançer, 2011, 2012, 2013, 2014’te jet pilotu olan devrelerinin tümünün FETÖ’den olduğunu düşündüğünü söyledi.

Pilot Hançer:  Devrelerim  FETÖ’cüydü

Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığı’nda meydana gelen olaylara ilişkin 27 şüpheli hakkında hazırlanan üçüncü iddianamede, Alay komutanı Albay Ümit Tatan, “müşteki” olarak yer alıyor.

Enterne edildi

İddianamede; FETÖ mensubu askerlerle fikir ve eylem birlikteliği içerisinde hareket eden şüphelilerin Tatan’ı olay gecesi enterne edip, askeri darbenin sevk ve idaresinin yapılacağı Akıncılar Üssü’ne götürerek Hava Alay Komutanlığı’nın kontrolünü ele geçirmek için aldıkları talimat doğrultusunda harekete geçtikleri kaydedildi. Şüphelilerin Tatan’dan önce alay komutanlığına geldikleri ve olarak koltuk altı kılıflarında tabancaları takılı vaziyette olduğu kaydedilen iddianamede, şüphelilerin Tatan’ın yanına gelerek, “Komutanım merak etmeyin, hem yürüyelim hem izah edelim” sözlerine yer verildi.

İddianamede, Tatan’ın koluna giren şüphelilerin, “Birinci başkandan emir aldık, şu anda darbe gerçekleşiyor, zorluk çıkarmayın, sizi helikopterle Akıncı Üssü’ne götüreceğiz” dedikleri belirtildi. İddianamede, Tatan’ın Akıncı’da 20-22 saat tutulduktan sonra Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrindeki askerlerce kurtarıldığı anlatıldı.

İddianamede, ifadesine yer verilen şüphelilerden pilot Üsteğmen Uluç Hüseyin Hançer’in anlattıkları ise FETÖ’nün, Hava Kuvvetleri pilotları arasında nasıl yapılandığını ortaya koydu. Hançer, ifadesinde 2011-2012-2013-2014 devrelerinin jet pilotu olanların hepsinin FETÖ’den olduğunu düşündüğünü, diğer sınıftan olanların yüzde 80’inin örgüt bağlantılı olduğuna inandığını aktardı.

Sorular SD kart içinde

İddianamede, TSK’dan ihraç edilen tutuklu pilot Üsteğmen Müslim Macit de ifadesinde kurmay subaylık sınavı sorularını nasıl aldığını anlattı. 2009’da Çiğli’ye pilotaj eğitimine gittiğini anlatan Macit, “abiler” tarafından irtibat kuracağı kişiler konusunda kendisine bilgi verildiğini anlattı. 2010’da Konya’ya gittiğini söyleyen Macit, Eylül 2011’de Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ne tayininin çıktığını anlattı.
Aralık 2015’teki kurmay subaylık sınavından bir hafta önce Ankara Barıştepe Mahallesi’ndeki bir eve çağrıldığını kaydeden Macit, burada kendisini yemin ettirilerek, bir SD kartı ve çok uzun bir şifre yazılı olan bir kağıt verilerek, “bu sorulara çalışın” denildiğini kaydetti.

Gülen’in atletiyle ödüllendirilmişler

Aydın’da devam eden FETÖ soruşturmasında örgütte ‘abla’ olarak bilinen bir itirafçı Zaman gazetesinin tirajını artıranların örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in atletiyle ödüllendirildiğini söyledi. “Cemaat ablaları”nın 2009’da kente düzenledikleri büyük toplantıda sinevizyondan Gülen’in konuşmasının izletildiğini dile getiren kadın itirafçı, şunları anlattı:
“Gülen, ağlayarak aşka, şevke getiren sözler söyledi. Daha sonra, ‘Sizin çalışmalarınızla cemaatimize ait okullar artıyor. Burada okuyan çocuklar artıyor’ diyerek bize teşekkür etti. ‘Bir ay zamanımız var. Zaman gazetesini birinci sıraya taşımamız lazım, ikinci sıradayız’ dedi. Bu dönemde Zaman gazetesi birinci sıraya çıktı. Bu nedenle Gülen’in hediye göndereceğini söylediler. Daha sonradan gelen hediyenin Gülen’in atleti olduğunu öğrendim.” l AA

Yazarlar