Gündem Pippa Bacca'nın katilinin ifadesi tüyleri diken diken etti...

Pippa Bacca'nın katilinin ifadesi tüyleri diken diken etti...

13.04.2008 - 14:04 | Son Güncellenme:

'İtalyan barış gelini'nin katil zanlısı Murat Karataş, sanatçıyı nasıl öldürdüğünü tüm detaylarıyla anlattı

Pippa Baccanın katilinin ifadesi tüyleri diken diken etti...

İTALYA'nın Milano kentinden dünya barışına dikkat çekmek için Tel Aviv'e gitmek üzere 8 Mart'ta yola çıkan ve 31 Mart günü Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde öldürülen ‘Pippa Bacca’ adıyla tanınan İtalyan sanatçı 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun katil zanlısının ifadesi, tüyleri diken diken etti. Sabıkalı olan katil zanlısı 38 yaşındaki Murat Karataş, “Bir saat içinde arabama aldım, tenha yere götürdüm, tecavüz ettim, boğdum, cesedini çalılıklara sakladım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ve İtalya’nın yanı sıra tüm dünyada büyük tepki çeken vahşetin ayrıntıları ayrıntılar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Giuseppina Pasqualino di Marineo, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart günü Milano'dan yola çıkıp Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden hiç bir sorunla karşılaşmadan Türkiye'ye geldi. İstanbul'da arkadaşından ayrılan Giuseppina Pasqualino di Marineo, 31 Mart günü Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne geldi ve İtalya'daki yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinin ardından kayboldu.

Kızkardeşi Antonia Giuseppina Pasqualinio di Marineo ve nişanlısı Giovanni Chiari’nin başvurusu üzerine 3 Nisan’dan itibaren Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun kaybolduğu haberi İtalyan ve Türk medyasında yer almaya başladı.

Haberin Devamı

Kayıp haberleri üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün günler süren takibi sonucu, Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu, kaybolduğu 31 Mart günü saat 11.00 sıralarında sabıkalı Murat Karataş'ın kamyonetine aldığı saptandı. Murat Karataş'ın, polisin teknik takibi sonucu geçen cuma günü yakalanmasıyla, tecavüz edip öldürdüğü Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedine ulaşıldı.

“HER ŞEY BİR SAATTE OLDU”

Evli ve 2 çocuk babası olan ve eşinden ayrı yaşayan Murat Karataş, işlediği vahşetten 11 gün sonra yakalanınca, kurbanı İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu nasıl öldürdüğünü tüm detaylarıyla anlattı ve cesedi attığı yeri gösterdi.

Çevresinde dengesiz bir kişi olarak bilinen, poliste dolandırıcılık dahil birçok suç kaydı bulunan ve hırsızlıktan 3 sabıkası olan Murat Karataş, ifadesinde her şeyi tüm detaylarıyla anlattı. Karataş, Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu, Bayramoğlu Kavşağı'nda kamyonetine aldığını ve buraya 20 kilometre uzaklıktaki Tavşanlı Köyü yakınlarına götürdüğünü söyledi.

Murat Karataş tüyleri diken diken eden ifadesinde, “Otostop yapan kadını kamyonetime aldım, Tavşanlı Köyü yakınlarında tenha yere götürdüm, direnmesine rağmen kamyonette boğuşup tecavüz ettim, ardından boğdum ve öldüğünü anlayınca da cesedini kimse bulamasın diye çalılıklara sakladım. Her şey bir saat içinde oldu” dedi.

Haberin Devamı

TELEFONU ALMIŞ, KREDİ KARTINI YAKMIŞ

Polis, mesire yeri olan Ballıkayalar Mevkii'ndeki çalılıklar arasında cesedi bulunan Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun kolyesinden kopan bazı parçaları da zanlı Murat Karataş'ın kamyonetinde ele geçirdi.

Murat Karataş’ın olayı tek başına gerçekleştirdiğini söyleyen emniyet yetkilileri, Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun çantasından aldığı kredi kartını hiç kullanmayıp yakarak imha ettiğini, sadece telefonunu alip kullandığını söyledi.

Yetkililer, zanlı Murat Karataş'ın Gebze ve cesedi attığı Tavşanlı Köyü Ballıkayalar Mevkii'ni çok iyi bildiğini belirtirken, “Cesedi sakladığı yer insanların kolay gideceği yerler değil. Eğer yakalandıktan sonra cecedin yerini bize göstermeseydi bulmak mümkün değildi. Ancak tesadüfen buraya giden bir çoban veya avcı rastlayabilirdi” dedi.

SALDIRGAN TAVIRLARIYLA TANINIYOR

Emniyet yetkilileri, hırsızlıktan 3 sabıkası bulunan, ancak hakkında birçok kez şikayetler ve suç kaydı olan Murat Karataş’ın yakın çevresinde ‘psikopat’ bir kişi olarak tanındığını söyledi.

Haberin Devamı

Kamyonetiyle iş bulduğunda taşımacılık yapan Karataş'ı tanıyanlar da sık sık olay çıkardığını ve saldırgan bir kişi olarak tanındağını söyledi, herkesin ‘Aman bulaşmasın’ diyerek ondan hep uzak durduğunu kaydetti.

İkinci evliliğini yapan ancak düzenli bir aile yaşantısı olmadığı belirtilen Murat Karataş'ın define bulduğunu söyleyerek bazı kişileri dolandırdığı ileri sürüldü.