Gündem Piramid Sanat 10 yaşında

Piramid Sanat 10 yaşında

17.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bedri Baykam’ın kurucusu olduğu Piramid Sanat önceki gece gerçekleştirilen bir etkinlikle 10. yaşını kutladı. Sanat mekânında 5 Şubat’a dek bu vesileyle açılan ‘10. Yıl Koleksiyon Sergisi’ de görülebilecek

Piramid Sanat 10 yaşında

Sanatçı Bedri Baykam’ın kurucusu olduğu çok sayıda sergi, atölye ve etkinliğe ev sahipliği yapan Piramid Sanat önceki akşam düzenlenen bir etkinlikle 10. yılını kutladı. Sanat mekânının 10. yılı vesilesiyle Haluk Akakçe, Suat Akdemir, Pemra Aksoy, Bozkaya Aldaş, Burçin Ayebe, Özgür Bakıcı, Camilo Guavera March, Nic Courdy, Ray Harris, Murat Havan, Taner Ceylan, Ekrem Kahraman, Barış Cihanoğlu, Damla Bozkurt, Semiha Berksoy, Yusuf Taktak, Deniz Gökduman, Komet, Uwe Ommer, Tülin Onat, Ceren Selmanpakoğlu, Edward Lucie-Smith ve Bedri Baykam’ın aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının eserlerinden oluşan bir sergi açıldı. ‘10. Yıl Koleksiyon Sergisi’ başlıklı sergi, çoğunlukla geçmiş yıllardan bugüne Piramid Sanat’ın sergileri kapsamında eserleri gösterilen sanatçıların yapıtlarından oluşuyor. Eserler hem Bedri Baykam’ın hem de Piramid Sanat’ın koleksiyonlarının incelenmesi sonucu seçilerek bir araya getirilmiş. Açılış partisi kapsamında Bedri Baykam bir konuşma da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sanat ortamına destek

Piramid Sanat 10 yaşında

Baykam, Piramid Sanat’ın bağımsız bir buluşma noktası olarak otosansüre ve sansüre takılmadan, politik ve erotik konulara çekinmeden girerek Türk toplumunun gerilimlerini ve sosyal mücadelelerini gündeme taşıdığını söyledi. Baykam, Piramid temalı büyük sergiler dışında panel, konferans, film gösterimleriyle, yayımladığı kitap ve kataloglarla hem çağdaş sanat ortamının gelişmesine katkı sağladığını, hem de demokrasi ve özgürlük mücadelesine destek olduğunu vurguladı ve gelen yoğun katılıma teşekkür etti.

Açılışa İnci Aksoy, Yahşi Baraz, Hasan Bülent Kahraman, Mahmut Nüvit, Ekrem Kahraman, Şükran Moral, Genco Gülan, Koray Erkaya, Tamer Yılmaz, Barış Sarıbaş’ın aralarında bulunduğu sanat dünyasından birçok isimin yanı sıra Çelik, Nasuh Mahruki, Behzat Gerçeker, Berhan Şimşek’in içlerinde olduğu isimler de katıldı. Açılıştaki konuşmanın ardından Nejat Yavaşoğulları sahne aldı ve en meşhur şarkılarını Piramid Sanat’ın dostları için seslendirdi. Gece ilerleyen saatlere kadar yoğun bir kalabalıkla devam etti. İzleyiciler Piramid Sanat’ın bulunduğu Feridiye Caddesi’ni doldurdu. ‘10. Yıl Koleksiyon Sergisi’, 5 Şubat 2017’ye kadar Piramid Sanat’ta izleyicileri bekliyor.

Yazarlar