Otomobil Pirelli akıllı lastik üretmeye başladı

Pirelli akıllı lastik üretmeye başladı

09.03.2017 - 14:35 | Son Güncellenme:

Lastik firması olan Pirelli, Connesso adını verdiği bir proje geliştirerek rekabet piyasasında lastik sektöründe akıllı lastik dönemini tam anlamıyla başlattığını duyurdu.

Pirelli akıllı lastik üretmeye başladı

İtalyan firması olan ve plastik üreticisi olarak yola çıkan, uluslararası arenada faaliyet gösteren pirelli akıllı teknolojiler alanına yönelerek özellikle otomobillerin daha rahat kullanımı için bir mobil uygulama geliştirdi.

Haberin Devamı

Akıllı Teknolojiler ve sensör, otomobillerin iç aksamlarından dışa doğru yönelmeye devam ediyor. Pirelli, Connesso adını verdiği platform ile akıllı lastik sürecini başlattı.

Pirelli akıllı lastik üretmeye başladı


Pirelli Connesso adı verilen akıllı lastik platformu, WinterSottozero ve P Zero modellerinde yer alacak. Lastiklerin iç katmanlarında yer alacak olan sensörler yardımıyla, akıllı telefona önemli veriler gönderilecek. Pirelli, Connesso dijital platformu ile 19 inç ve üzeri P Zero ve WinterSottozere modellerinde akıllı lastik üretimine başladı. İlk olarak Amerika'da satılacak olan bu lastikler, yaz döneminde Uzak Doğu ve Avrupa pazarlarında da satılacak.

Connesso platformu, lastik kullanım durumu, bakım zamanları ve anlık durumları akıllı telefondan takip edebilmek imkânı sunacak. Lastiklerin içine yerleştirilecek olan sensörler Pirelli Cloud adı verilen bir bulut sistemine entegre olacak.

Haberin Devamı

Tasarımsal ve performans bakımından lastiğe hiç bir handikap oluşturmayacağını açıklayan Pirelli, akıllı uygulama ile acil durumlarda da sürücülerin bilgilendirileceğini belirtiyor. Lastik basıncı, sıcaklığı ve fiziksel durumuyla ilgili detaylı bilgiler de uygulama içinde yer alacak.