Gündem Pirelli Londra’da görücüye çıktı

Pirelli Londra’da görücüye çıktı

01.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl kendi alanında başarılı 13 kadının yer aldığı bir konseptle yola çıkan Pirelli Takvimi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. 2016 yılı çekimleri ABD’li Annie Leibovitz tarafından yapıldı

Pirelli Londra’da görücüye çıktı

Her yıl çıkardığı birbirinden özel takvimlerle adından söz ettiren Pirelli Takvimi’nin 2016 yılı sayısı, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Bu yıl 43. sayısı çıkarılan takvimin fotoğrafları, ünlü Amerikan portre fotoğrafçılarından Annie Leibovitz tarafından New York’ta çekildi.

Haberin Devamı

2016 Pirelli Takvimi bu yıl alışıldık konseptinin dışına çıkarak, farklı yaşlarda, farklı eğitim ve kariyerlere sahip ve kendi alanlarında üst düzey başarılara ulaşmış 13 kadına yer veriyor.

‘Rol yapılmamasını istedim’

Takvimde yer alan başarılı kadınlar arasında; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin ilk Çinli İyi
Niyet Elçisi Yao Chen, Naked Heart Russia Yardım Vakfı’nın kurucusu Rus top model Natalia Vodianova, dünya sıralamasında bir numarada yer alan kadın tenisçi Serena Williams ve performans sanatçısı Yoko Ono gibi isimler bulunuyor.

Takvimin değişen konseptiyle ilgili konuşan fotoğrafçı Leibovitz, “Pirelli benimle temasa geçtiğinde geçmişteki çizgiden ayrılmak istediklerini söylemişlerdi. Seçkin kadınları fotoğraflama fikrini önerdiler. Bu konuda anlaştıktan sonra hedefimiz çok açıktı. Resimlerin kadınları tamamen oldukları gibi göstermesini hiç rol yapılmamasını istiyordum” dedi.