Ekonomi Pirelli’nin Ar-Ge’sine ikinci onay

Pirelli’nin Ar-Ge’sine ikinci onay

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2015 yılında lastik sektöründe ilk kez Ar-ge Merkezi seçilen TP Endüstriyel Lastikler&’in ardından Pirelli Otomobil Lastikleri de Ar-Ge Merkezi unvanına layık görüldü.

Pirelli’nin Ar-Ge’sine ikinci onay

Pirelli, 2007’de hayata geçirdiği Ar-Ge Departmanı ile İzmit’te ilk olarak Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) lastiklerini geliştirdi. Motor sporları lastiklerinin gelişmesinde ve Türkiye’de üretilmesinde etkin rol oynayan Pirelli Ar-ge Merkezi, bugün 59 kişinin çalıştığı ve yıllık 300 binden fazla motor sporları lastiğinin üretildiği bir bölüm olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

Pirelli Otomobil Lastikleri CEO’su Gian Paolo Gatti Comini, “Türkiye’nin güçlü ekonomisine, insan kaynağına ve potansiyeline çok güveniyoruz. Türkiye de, bu konuda hiçbir zaman bizi yanıltmıyor. Bu insan kaynağının bize verdiği katkıyla Türkiye’de sadece lastik değil, bilgi de üretiyoruz. Bugün böyle bir Ar-Ge merkezinin sahibi olmak bize ayrıca gurur veriyor” dedi.
AR-GE çalışmaları, büyük ölçüde Pirelli bünyesindeki gelişmeler ile kendini göstermekle beraber, TÜBİTAK TEYDEP projeleri ile de zaman zaman destekleniyor.