Dünya Pisti şaşırdı

Pisti şaşırdı

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havacılık tutkunu olan ve daha önce uçak kazalarıyla gündeme gelen ünlü aktör Harrison Ford ciddi bir uçak kazası atlattı. Ford pilot lisansını kaybedebilir

Pisti şaşırdı

Pisti karıştırdı
Star Wars ve Indiana Jones filmlerin yıldızı Amerikalı aktör Harrison Ford’un uçak sevdası başına bela oldu. 74 yaşındaki Ford, Kaliforniya eyaletinde uçağını indirmek isterken bir yolcu uçağı ile tehlikeli şekilde yakınlaştı. Pazartesi günü yaşanan olayda kule, Ford’un kullandığı uçağa Orange County bölgesindeki John Wayne Havalimanı’na inmesi talimatını verdi. Ancak aktör inmesi gereken pisti karıştırarak hemen yanındaki taksi yoluna indi.
Sorguya alındı
Ford’un uçağı inerken ise hemen altında içinde 110 yolcu ve 6 mürettebat bulunan American Airlines’a ait yolcu uçağı bulunuyordu. Ford’un iniş sırasında kuleye “Bu yolcu uçağının benim altımda mı olması gerekiyor” dediği belirtildi. Yolcu uçağının olaydan birkaç dakika sonra güvenli şekilde havalandığı aktarıldı. Federal Havacılık Dairesi yetkilileri tarafından sorgulanan Ford’un pilot lisansını kaybedebileceği söyleniyor.