Teknoloji Pixel IP53 Sertifikasına Sahip

Pixel IP53 Sertifikasına Sahip

06.10.2016 - 15:22 | Son Güncellenme:

Google yeni telefonunu, evvelsi gün gerçekleştirdiği etkinlikle tüketicilerin beğenisine sundu. Yeni Pixel telefonda dikkat çekici birçok yenili bulunmakta. Pixel IP53 sertfikasına sahip olarak kendisine bir avantaj daha sağlamış oldu.

Pixel IP53 Sertifikasına Sahip

Yazılım konusunda iddialı olan Google, özellikle kamera konusunda da oldukça iddialı. Öyle ki, hazırlanan etkinlik ile, DxOMark testlerinde Pixel telefonunun en iyi ortalama kamera puanına sahip olduğunu gururla teknoloji severlere net bir şekilde anlattı. Pixel IP53 sertifikasına sahip olarak özelliklerine bir yenisini daha eklemiş.

Haberin Devamı

Peki IP53 sertifikası ne işe yarar. Özellikle son dönemlerde kullanılan su geçirmezlik özelliğinde bir çok sertifika numarası kullanılmakta. Son dönemlerde Samsung S7ve S7 Edge ile birlikte son olarak Note 7 cihazlarında IP68 sertifikasını kullanmakta. Toz ve su geçirmezlik özelliği bulunan IP68 sertifikasının 1,5 metre derinlikte 30 dakika boyunca su altında kalabilme özelliği olduğu belirtilmekte. Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ise, IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifikayla, Toz ve su geçirmezlik özelliği bulunurken, su altında 1 metre ve 30 dakika su altında kalabilme özelliği bulunmaktadır.

IP53 sertifikasına sahip olduğuna lansman sırasında değinmeyen Google, bu konuda çok iddialı olmadığını bizlere göstermiş oldu. IP53 sertifikası suç sıçramalarına ve hafif tozlanmaya karşı etkili olan bir yapıya sahip. Tıpkı, Pixel telefonların üreticisi olan HTC markasının HTC 10 modelinde olduğu gibi IP53 sertifikası ile ürünün güvenli kullanımına etki edecek bir koruma sağlanmış.