Gündem Piyanoyla udun raksı!

Piyanoyla udun raksı!

29.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2000 yılında Antalya’nın ‘sanat şehri’ kimliğine ulaşması amacıyla yola çıkan Antalya Piyano Festivali’nin 15.’si bu akşam sona eriyor. Festival kapsamında 26 Kasım Çarşamba akşamı Fahir Atakoğlu ile Ara Dinkjiyan AKM Aspendos Salonu’nda sahneye çıktı. İkili, Anadolu ezgilerine piyano ve ud yorumu getirerek icra ettikleri konserde Atakoğlu’nun bestelerine ve Dinkjiyan’ın Sezen Aksu gibi isimlere yaptığı popüler bestelere yer verdiler.

Piyanoyla udun raksı


Konser öncesi kulisinde ziyaret ettiğimiz Fahir Atakoğlu, Dinkjiyan ile bazı şarkıları dördüncü kez çalacaklarını, kendilerinin de bu noktada çok heyecanlı olduklarını ve genel olarak iki müzisyenin birlikte bir ‘sound’ çıkarmasının önemi ve zorluğundan bahsetti. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği konserden önce Atakoğlu festivalde ikinci kez yer aldığını söyledi.
‘Anıtkabir’e çağırsalar çalarım’
Bazı bestelerinin defile ve güzellik yarışmalarında çalınmasından rahatsız olmadığını ama kendisine haber verilmesini istediğini önceki röportajlarında belirten Atakoğlu’na bu rahatsızlığının devam edip etmediğini sorduk: “Düğünlerde de çalınıyor artık, gelin ve damat salona girerken” dedi. Atakoğlu, ‘Sarı Zeybek’ bestesinin Atatürk ile birlikte anılmasından duyduğu mutluluğun altını çizdi ve bu yıl “Anıtkabir’de çalınmış, keşke beni çağırsalardı, ben canlı çalsaydım” dedi.