Gündem Piyasa değeri 390 bin lira!

Piyasa değeri 390 bin lira!

21.03.2018 - 18:27 | Son Güncellenme:

Ukrayna'dan yasa dışı yollarla yurda sokulan yaklaşık 9 kilogram kehribara el konuldu, ele geçirilen kehribarın piyasa değeri 390 bin lira.

Piyasa değeri 390 bin lira

Ankara’da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Ukrayna’dan yasa dışı yollarla yurda sokulan ve gramı 11 dolardan satılan yaklaşık 9 kilogram kehribar ele geçirildi. Damla kaya olarak bilinen parça kayalar ile bu kayalardan işlenmiş çok sayıda tespih, bilezik, kolye ve ipe dizilmemiş boncuklara el konulurken, yapılan baskınla ele geçirilen kehribar malzemelerin toplam piyasa değerinin 390 bin lira olduğu öğrenildi. Kaçak yollarla Türkiye'ye getirdikleri kehribar malzemeleri satma hazırlığında yakalanan 3 Ukraynalı şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Ankara Keçiören'de geçtiğimiz Pazartesi saat 16.20 sıralarında ilçenin hareketli bölgelerinden Aşağı Eğlence Mahallesi'nde yurda kaçak yollarla giriş yapılan kehribar malzemelerinden oluşan ürünlerin satılacağı bilgisi üzerine kaçakçılık ekipleri harekete geçti. Şüphelilerin yer aldığı 07 plakalı aracı takibe alan ekipler bir süre sonra aracı durdurarak içerisinde arama yaptı. Aracın arka koltuğu ile bagaj kısmında yapılan aramalarda poşetler içerisinde yaklaşık 9 kilogram kehribar malzeme ele geçirilirken, malzemeleri kaçak yollara yurda soktukları tespit edilen 3 Ukraynalı gözaltına alınarak Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

Piyasa değeri 390 bin lira

PİYASA DEĞERİ 390 BİN LİRA

Damla kaya olarak bilinen parça kayalar ile bu kayalardan işlenmiş çok sayıda tespih, bilezik kolye ile ipe dizilmemiş boncuklardan oluşan kehribar ürünlerin gramının 11 dolardan satıldığı öğrenildi. Ele geçirilen malzemelerden 6 kilogram 428 gramının damla olarak bilinen kaya, 1 kilo 440 gramının damla olarak bilinen kayadan imal edilmiş kehribar bileklik, kolye ve 84 gram damla olarak bilinen kayadan imal edilmiş tespih imamesi olduğu bildirildi. Kaçak yollarla yurda soktukları kehribarların piyasa değerinin 390 bin lira olduğu belirtilirken, şüpheliler Kyrylo I., Vadym M., Vladyslav M. gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı