Gündem PKK bombası bu aileyi yok etti

PKK bombası bu aileyi yok etti

12.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sur’da PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği hain saldırıda tatile gelen Yıldırım ailesinin 5 ferdi hayatını kaybetti. Kayınpeder ve damadı saldırıdan yaralı kurtuldu

PKK bombası bu aileyi yok etti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki akşam PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda aynı aileden 5 kişinin öldüğü, 5’i polis 12 kişinin yaralandığı saldırının neden olduğu tahribat dün sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Tarihi Erdebil Köşkü dahil çevrede büyük tahribata neden olan patlamada teröristlerin 300 kilogram patlayıcı kullandığı belirlendi.
Tarihi Sur ilçesinde On Gözlü Köprü girişinde PKK’lı teröristler tarafından park edilen bomba yüklü araç önceki akşam saat 19.15’te, nöbet değişimine giden Çevik Kuvvet servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlama sırasında olay yerinden geçen otomobilde bulunan aynı aileden 52 yaşındaki Behiye Yıldırım, kızları 23 yaşındaki Derya Yıldırım, 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın, torunları 8 yaşındaki Oğuzkaan Aydın ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın yaşamını yitirdi. Behiye Yıldırım’ın eşi Necati Yıldırım ve damadı Muhammed Aydın saldırıdan yaralı kurtuldu. Diğer 10 yaralının tedavileri de sürüyor.

Haberin Devamı

Tatile gelmişlerdi

Saldırıda yaşamını yitiren 5 kişiden 3’ünün 10 gün önce Diyarbakır’a tatile geldikleri ortaya çıktı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde oturan Muhammed Aydın, eşi Demet Yıldırım Aydın, çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz ile birlikte 10 gün önce, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde oturan kayınpederi Necati ve kayınvalidesi Behiye Yıldırım’ın yanına tatile geldi. Kent merkezinde tarihi ve turistik alanları eşi ve çocuklarıyla birlikte gezen Muhammed Aydın önceki gün eşi Demet, çocukları Oğuzkaan ve Ceylinaz ile kayınpederi Necati, kayınvalidesi Behiye ve baldızı Derya Yıldırım ile birlikte tarihi On Gözlü Köprü’yü görmeye gitti.

Tarihi köprüyü gezdikten sonra yanında bulunan restoranda yemek yiyen 7 kişilik aile otomobile bindikten sonra, korkunç patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Patlamadan sonra polis bölgede detaylı incelemesini sürdürürken, saldırıda kullanılan 2005 model minibüsün ocak ayında Şanlıurfa’dan çalındığı ve sahte plaka kullandığı ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin patlayıcı üzerinde yaptığı ilk incelemede, saldırıda kullanılan patlayıcı miktarının yaklaşık 300 kilogram olduğu belirlendi.

Patlamada elektrik direkleri devrilirken, çevredeki işyerlerinin camları kırıldı, tavanlar çöktü. Patlamanın meydana geldiği alana 20 metre uzaklıktaki tarihi Erdebil Köşkü’nde de büyük hasar meydana geldi. 200 yıllık köşkün dış duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Toprağa verildiler

Hain saldırıda hayatını kaybeden Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım’ın Türk bayrağı örtülen cenazeleri ambulansla Ergani’nin Ortayazı köyüne götürüldü. Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım’ın cenazeleri üzerlerinde Türk bayrağı tutularak toprağa verilirken, yakınları teröre lanet okudu. PKK bombasının çevrede yarattığı hasar, gün ağardığında ortaya çıktı. (yanda)

Yazarlar