Gündem PKK'ya darbe üstüne darbe

PKK'ya darbe üstüne darbe

04.10.2015 - 18:22 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK tarafından polis ve jandarmaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

PKKya darbe üstüne darbe

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK tarafından polis ve jandarma'ya eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

Akşam saat 5 sularında PKK üyeleri tarafından eş zamanlı olarak jandarma, hükümet konağı, emniyet ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na saldırı düzenlendi. Silah seslerinin yankılandığı ilçede yer yer sıcak çatışmalar yaşandı.

ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şemdinli'de terör örgütüne yönelik operasyonda 7 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçe merkezinde terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçleriyle bazı kamu binalarına saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçede muhtelif noktalardan bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize, bazı kamu kurum binaları ile Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucunda ilçe merkezinde 5, Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde ise 2 olmak üzere 7 bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştür."

Haberin Devamı

İlçe genelinde yer yer çatışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimizce başlatılan operasyonlar devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

YÜKSEKOVA'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ BİR DOÇKA MEVZİSİ İMHA EDİLDİ

Yüksekova'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda bir doçka mevzisi imha edildi, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Eylül'de güvenlik güçlerince Kamışlı Kırmızı Tepe mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Operasyonda bir doçka mevzisinin imha edildiği, kimliği belirlenemeyen 1 terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ölen bölücü terör örgütü mensubunun çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, doçka silahı, bu silaha ait 6 kasa mühimmat, RPG 7 roketatar, 3 RPG 7 roketatar başlığı, AK-47 Kalaşnikof silahı, bu silaha ait bir kasa mühimmat ve 2 çanta ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır."

HAKKARİ'DE BİR TERÖRİST TESLİM OLDU

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'dan kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'dan kaçan bir örgüt mensubunun, Süngütepe Üs Bölgesine silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, teslim olan örgüt mensubunun İstanbul Küçükçekmece Çocuk Bürosunca "Kayıp Şahıs" olarak arandığı kaydedildi.

KISIKLI JANDARMA KARAKOLU'NA SALDIRI

Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Kısıklı Jandarma Karakol Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçedeki Kısıklı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzun namlulu silahlar ve 3 RPG-7 roketatarla saldırı düzenlenmiş olup, Kısıklı Jandarma Karakol Komutanlığınca bölücü terör örgütü mensuplarına anında karşılık verilmiştir. Meydana gelen saldırıda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmamıştır. Olayla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır."