Gündem PKK finansörü 7 yıl sonra yakalandı

PKK finansörü 7 yıl sonra yakalandı

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de terör örgütü PKK’ya maddi destek sağlamak amacıyla tehditle para topladığı ileri sürülen A.Ç., 7 yıl sonra yakalandı.

PKK finansörü 7 yıl sonra yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2007 yılında Bayındır’da düzenlediği operasyonda o dönem terör örgütü PKK’nın ilçe sorumlusunun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Terör örgütüne maddi destek sağlamak için tehditle para topladığı ileri sürülen zanlılar tutuklanırken, hakkında yakalama kararı çıkartılan A.Ç., kayıplara karıştı. Yargılama sonunda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan A.Ç.’nin 7 yıl süren firarı 24 Şubat’ta jandarmanın düzenlediği operasyonla sona erdi. Gözaltına alınan terör finansörü A.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkâri’nin Ağaçdibi köyü kırsalında yapılan arama tarama çalışmalarında, bir mağarada el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen malzemeler ele geçirilerek imha edildi.
Manisa merkezli 3 ilde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden aralarında HDP Turgutlu İlçe Başkanı Sulhaddin Dağlı’nın da bulunduğu 10’u tutuklandı.
Mardin, Şırnak ve Tunceli’de terör örügtü PKK’ya yönelik operasyonlarda Suriye’den yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan PKK/PYD üyesi iki terörist yakalandı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden, operasyonda, 3 terörist öldürüldü.
Batman Gercüş’te güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda; 2 av tüfeği, 65 av tüfeği fişeği, bir tabanca, 25 tabanca fişeği ele geçirildi.
Tunceli Ovacık’taki arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, çok miktarda tibbi malzeme ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yazarlar