Gündem PKK Kanas’la şehit etti!

PKK Kanas’la şehit etti!

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da düzenlenen iki ayrı operasyonda iki kişi çatışmanın arasında kalarak can verdi. Silvan’da bir polis keskin nişancı tüfeği Kanas’la, Dicle’de de bir asker çatışmada şehit oldu

PKK Kanas’la şehit etti

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonda polis Necmi Çakır şehit oldu. Silvan’da salı günü hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda PKK’lı Müslüm Tayyar’ın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyar’ın, ’cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ ve ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından arındığı belirtildi. Silvan’da önceki gün de çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

2 kişi yolda vuruldu

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde önceki akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici’nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de sokağa inince çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Hastaneye sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti. Çatışmaların sürdüğü Silvan’da dün Özel Harekat polislerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Ağır yaralanan polis memuru Necmi Çakır, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Ameliyata alındığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Dicle ilçesinde de dün sabah hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmalar sırasında 1 PKK’lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

KCK: Ateşkese son

Öte yandan PKK’nın çatı örgütü KCK seçim öncesi başlattığını duyurduğu “tek taraflı ateşkesin” sona erdiğini açıkladı. Açıklamada “Yeni bir çatışmasızlığın ancak Türk devletinde Kürt sorunu konusunda bir çözüm iradesi ortaya çıkması ve çözümü hedefleyen müzakereyle sağlanabileceği açıktır" ifadeleri kullanıldı.