Gündem PKK’lılar Nusaybin’i de Şırnak gibi tuzaklamış

PKK’lılar Nusaybin’i de Şırnak gibi tuzaklamış

02.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında çekilen fotoğraflarda, PKK’lı teröristlerin açtığı hendekler, barikatlar, bina duvarlarındaki geçitler ve bina altlarındaki tüneller de yer aldı.

PKK’lılar Nusaybin’i de Şırnak gibi tuzaklamış

Şırnak’ta olduğu gibi Nusaybin sokaklarının birçok yerin de kilit taşlarından oluşturulmuş barikatlar tespit edildi. Teröristlerin bölgede yaşayan vatandaşların araçlarını da barikat ya da engel oluşturmak için gasp ettiği bildirildi. Evlerin içine açılmış tünel girişlerinde ve girişlerin hemen yanlarında amonyum nitrat çuvallarıyla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tuzaklarının patlatılması sonucunda çok sayıda binanın çöktüğü öğrenildi. Nusaybin’de önceki gün beş teröristin öldürüldüğü, operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 148’e yükseldiği belirtildi.

Çatışmada arada kaldı
Güvenlik güçlerinin önceki gün Fırat Mahallesi’nde yürüttüğü çalışmaları, Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Haluk Yavuzhan da takip etti. Güvenlik güçleri evlerde tarama yaptığı esnada, teröristlerce roketatarlı saldırıda bulunuldu. Bir askerin şehit olduğu saldırı sırasında kayıttan çıkmayan Yavuzhan, saldırı sonrası toz bulutuyla kaplanan sokakta yaşanan çatışmayı görüntüledi. Görüntüler, çatışmanın boyutunu ve bölgede terör örgütüne karşı verilen mücadelenin şiddetini de gözler önüne serdi.

Yazarlar