Gündem PKK’nın sigaralarına ‘hava’dan da geçit yok

PKK’nın sigaralarına ‘hava’dan da geçit yok

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bölücü terör örgütü PKK’nın en büyük finans kaynaklarından biri olan sigara kaçakçılığı, sınırlarda alınan önlemler ve şehirlerdeki polis operasyonlarıyla bitirilme aşamasına geldi.

PKK’nın sigaralarına ‘hava’dan da geçit yok

Karadan engellenen örgütün hava yolu yöntemi de başlamadan çökertildi. PKK’lıların Erbil - İstanbul seferini yapan uçağın bagajına verdikleri kaçak sigaralar, Atatürk Havalimanı’nda risk analizi uzmanı polisler tarafından ele geçirildi.

Haberin Devamı

Uzman polisler, dün Erbil’den İstanbul’a gelen bir uçaktan inen ve kendilerine zengin görüntüsü veren 4 şüpheliyi takibe aldı. Türk uyruklu A.Ö. ile Iraklı Z.H.A, K.H.A, W.Z.A uçaktan iner inmez hızla bagaj bandına yöneldi ve bantta bulunan bagajların yarısını aldılar. Bunun üzerine polisler, şahısları risk analizi odasına götürdü. 4 şüpheliye Türkiye’ye geliş
gerekçeleri ve bavullarda neler olduğu soruldu.

Şahısların tutarsız ifadeleri üzerine bavulları açıldı.
Polisler, şahıslara
ait 9 bavulun kartonlar içindeki kaçak sigaralarla doldurulduğunu gördü.

10 bin sigara

Sigaraların faturası olmadığını söyleyen şahıslar, emniyete götürülürken, piyasa değeri 100 bin lira olan 10 bin kaçak sigaraya el kondu. 4 şahıstan A.Ö.’nün daha önceden PKK adına sigara kaçakçılığı yapmaktan çok sayıda emniyet kaydı olduğu tespit edildi. Irak uyruklu diğer 3 sahsın ise bölücü örgütün Kuzey Iraklı mensuplarından olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı