Gündem PKK’nın üst kadrosuna operasyon

PKK’nın üst kadrosuna operasyon

05.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Diyarbakır Lice’de düzenlediği operasyonda, PKK’nın üst düzey bölge sorumlusu olduğu belirtilen Ekrem Güney, onunla birlikte hareket eden Ahmet Talva ile örgütün kadın sorumlusu Gülnaz Türk’ün öldürüldüğü bildirildi.

PKK’nın üst  kadrosuna  operasyon

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lice kırsalında bölge halkının verdiği istihbaratı değerlendiren TSK unsurları 2 Mayıs günü öğleden sonra 10-12 kişilik PKK’lı gruba hava destekli operasyon düzenledi.
Mavi listedeydi
Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 1,5 milyon TL ödülle “mavi liste” kapısamında aranan ve Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Diyarbakır ve Erzurum illerini kapsayan “Orta Saha”nın sorumlusu olduğu belirtilen Azad Siser kod adlı Ekrem Güney olduğu belirtildi. Operasyonda; Güney ile birlikte hareteket eden ve “Orta Saha”nın üçlü sorumlularından biri olan Çekdar kod adlı Ahmet Talva’nın da öldürüldüğü kaydedildi. Talva’nın 2014 yılında Kobani’de PYD/YPG’ye destek veren üst düzey kadrolarından biri olduğu bildirildi. Operasyonda öldürülen bir diğer ismin ise PKK’nın kadın yapılanmasının sorumlusu Gülnaz Türk olduğu bilgisi verildi. Öte yandan Genelurmay Başkanlığı da Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 10, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir, Şırnak’ta da iki PKK’lı teröristin öldürüldüğünü bildirdi.